Anthony Trollope - Het leven anno nu

Aan het eind van de 19de eeuw betreedt Melmotte, een man met een schimmig verleden, de beursvloer van Londen. Hij wordt geacht onmetelijk rijk te zijn en een succesvol zakenman. Als hij wordt aangezocht om de aandelen van een, vooralsnog niet-bestaande, spoorlijn in Amerika te verhandelen, vallen de beste kringen van Londen voor de verleiding.

In de talrijke subplots wordt de draak gestoken met de gemakzucht en arrogantie van de adel, het opportunisme van de politiek en de invloed van en op de literaire kritiek.

Anthony Trollope (Londen, 1815-1882) bewijst met Het leven anno nu dat er niks nieuws onder de zon is en dat zijn boek meer dan actueel is.

The way we live now staat op nummer 22 van de 100 beste Engelstalige romans (The Guardian, 2015):

Geïnspireerd door de woede van de schrijver over de verloedering in Engeland, en destijds niet op waarde geschat, wordt

The way we live now nu erkend als een meesterwerk.

The Way We Live Now [is] een van de vele romans die duidelijk maken waarom Trollope door zijn bewonderaar Maarten ’t Hart ‘de etholoog van de Britse standenmaatschappij’ is genoemd. (Pieter Steinz)


Het boek het leven anno nu van Anthony Trollope is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 32,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anthony Trollope boeken - Het leven anno nu
ISBN 9789086841721
VERSCHENEN 26-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER IJzer
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
32,50
Bestel

Andere boeken van Anthony Trollope