Anthonie Holslag - Ronny en het Grote Spinnenweb

Ronny is een kleine spin. Een gewone spin. Alleen is hij kleiner dan zijn soortgenoten. Daarom wordt hij wel eens gepest. Omdat hem dat verdrietig maakt en boos, besluit hij op een dag wraak te nemen. Maar dan gebeurt er iets, wat hij niet verwacht...

Hoe gaat een spin om met de buitenwereld? Wat moet hij doen om te vechten tegen het gevoel van wraak? Lijken spinnen niet erg op mensen?

Lukt het hem om het allergrootste spinnenweb ooit te maken?

Ronny en het Grote Spinnenweb is een leesboekje voor kinderen van 6-9 jaar met het thema pesten. De auteur, in het bijna elke dag leven werkzaam als antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam, introduceert het thema in een fictionele setting, waardoor kinderen zich in kunnen leven in het karakter van Ronny. Hoe weerbaar is Ronny? Is hij opgewassen tegen het gepest? Is de buitenwereld wel zo vijandig als hij denkt? En blijft hij in zichzelf geloven?

De opgenomen kleurenplaten werden gemaakt door kunstenaar Gidion van de Swaluw.

Reading & Writing

Recensie door Hannekle Tinor-Centi

Anthonie Holslag koos voor ‘Ronny en het Grote Spinnenweb’ een uiterst actueel en veelbesproken onderwerp, namelijk pestgedrag onder kinderen.

Het verhaal gaat over Ronny. Ronny is een spin; een gewone spin. Hij is echter kleiner dan zijn soortgenoten en daarmee wordt hij gepest. Dat maakt hem verdrietig en boos en hij besluit op een dag wraak te nemen. Maar dan gebeurt er iets wat hij niet verwacht… Hoe gaat een spin om met de buitenwereld? Wat moet hij doen om te vechten tegen het gevoel van wraak? Lijken spinnen niet erg op mensen? Lukt het hem om het allergrootste spinnenweb ooit te maken?

“Toen Ronny op een nacht werd geboren, had hij ineens negenenveertig zusjes en broertjes. Terwijl Ronny opgroeide, bleek hij de kleinste van allemaal. Zijn broertjes en zusjes vonden dat maar raar. Ze plaagden hem en zeiden: Kijk eens hoe klein Ronny is! Hij is veel te klein om een bosspin te zijn.”

‘Ronny en het Grote Spinnenweb is een prachtig leesboekje voor kinderen van 6-9 jaar met als thema pesten. Een actueel thema waar door volwassenen veelvuldig over wordt gesproken, maar wat voor kinderen die er het slachtoffer van zijn, alleen maar traumatisch is. Zij hebben nauwelijks weet van het feit dat ‘grote mensen’ daar zoveel woorden (en te weinig daden) aan vuil maken. Dat maakt dat dit boekje een groot maatschappelijk belang heeft.

“Ze lachten hem uit. Soms gooiden ze kleine takjes of steentjes naar hem. Ronny vond dat natuurlijk vervelend. Het maakte hem verdrietig.”

Kinderen zullen zich identificeren met spin Ronny en zullen spelenderwijs lering trekken uit zijn verhaal, zijn weerbaarheid en zijn kwetsbaarheid.

“Zo had Ronny een nieuw plan gesmeed. Een verschrikkelijk plan! Maar als je boos bent, bedenk je soms verschrikkelijke plannen. Ronny vergat de belangrijkste les die zijn moeder hem had willen leren: Je moet in jezelf geloven. Wees jezelf. Dat kan niemand je afnemen.”

De fijne schrijfstijl van Holslag past prima bij de leeftijdscategorie waar dit boekje voor bestemd is en het verhaal wordt nog beeldender gemaakt voor de jonge lezers door de werkelijk prachtige illustraties van Gidion van de Swaluw.

Chapeau Holslag; chapeau Van de Swaluw. Jullie hebben samen een prachtig kinderboek afgeleverd.

Over de auteur en de illustrator

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar bracht zijn tienerjaren door in de Verenigde Staten. Holslag heeft al diverse boeken en bundels op zijn naam staan. De meest recente zijn de gedichtenbundel ‘Een flinterdunne reflectie’ en zijn debuutroman ‘Toevluchtsoord’. Naast schrijven geeft Anthonie Holslag ook (internationale) lezingen en voordrachten en is zowel docent bij de UvA, UU, UT en HvA.

Gidion van de Swaluw maakt fantasy-, horror- en sciencefictionillustraties en wordt onder andere geïnspireerd door H.R. Giger. Hij gebruikt een mix van media waaronder houtskool, acryl, aquarel, balpen en tekentablet.

Graag Gelezen

Recensie door Mieke Schepens

In dit boek met prachtige kleurenplaten lees je over Ronny.

Ronny is een kleine spin. Een gewone spin. Alleen is hij kleiner dan zijn soortgenoten.

Hij heeft negenenveertig broertjes en zusjes en is de kleinste van allemaal, ook kleiner dan zijn andere soortgenoten. Daarom wordt hij wel eens gepest, ook door zijn eigen broertjes en zusjes.

Zijn moeder drukt hem op het hart dat ook hij iets groots tot stand kan brengen, als hij maar blijft oefenen en in zichzelf geloven.

Ronny wordt door zijn moeder getroost, maar zijn moeder kan niet altijd bij hem zijn.

Het gaat beter met Ronny, maar het pesten blijft doorgaan. Dan vergeet hij wat zijn moeder hem op het hart drukte. Hij besluit wraak te nemen omdat hij verdrietig en boos is. En dan gebeurt er iets, wat hij niet verwacht...

Ronny en het grote spinnenweb is een verhaal dat voor de doelgroep goed te volgen is door de duidelijke woorden, de korte zinnen, korte hoofdstukken die benieuwd maken naar wat volgt en de herkenbaarheid van de situaties. De sprekende illustraties vertellen wat er gebeurt met Ronny en je ziet zelfs de emoties mooi uitgetekend. Alle betrokkenen komen voor je ogen tot leven en hun karakters worden duidelijk tijdens het lezen.

Bovendien leer je dat een spin acht poten heeft en hoeveel werk het is voor een spin om een spinnenweb te maken.

Het verhaal is op een manier geschreven die de nieuwsgierigheid aanwakkert zonder dat het te spannend wordt.

Moeder spin zegt tegen haar kleine zoontje dat niemand het zelfvertrouwen van je weg kan nemen, de enige die het van je af kan pakken ben jij zelf. Daarmee verdwijnt dan meteen een heleboel van hetgeen je lief is. Laat doordat je gepest wordt niet je zelfvertrouwen verdwijnen.

Het onderwerp is een link naar het werk van Anthonie Holslag werk als cultureel antropoloog; de wetenschap die onder andere het sociale gedrag van bevolkingsgroepen bestudeert.

Ronny en het grote spinnenweb is een opbouwend, positief en leerzaam verhaal voor kinderen die nieuwsgierig zijn en soms ook wel eens onzeker zijn. Wie is dat niet? Spinnen zijn net mensen...

Boekenbijlage.nl

Recensie door Conny Schelvis

Anthonie Holslag is als antropoloog werkzaam op de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een reeks boeken voor volwassenen geschreven. Zijn verhalen bevatten griezelige en horrorachtige elementen met angst als terugkerend thema. Dit is zijn debuut als kinderboekenschrijver en als liefhebber van zijn andere verhalen was ik zeer benieuwd hoe dit uit zou pakken.

De illustraties zijn aan de hand van kunstenaar Gidion van de Swaluw en daar het boek er veel bevat zeker de moeite waard om apart te vermelden. De bijzondere kleur van de cover en de manier waarop de spinnen zijn neergezet maken ze zeker minder eng. Het geeft Ronny een vriendelijke uitstraling waardoor je met hem meeleeft. Knap gedaan want niet iedereen heeft wat met spinnen.

Het gaat dus over Ronny de spin. Een kleine, gewone spin. Hij is alleen kleiner dan zijn andere soortgenoten en wordt hierdoor wel eens gepest. Door dat pesten wordt hij verdrietig en boos. Hij besluit op een dag dat hij wraak gaat nemen. Bij deze wraakpoging gebeurt er iets, wat hij niet had verwacht en wat het verhaal een aangename draai geeft.

Door de spinnenfeitjes worden de spinnen iets minder eng, wat ik zelf nogal een prettige bijkomstigheid vond van dit boek. Maar het werkelijke thema is het pesten en met name hoe Ronny er mee omgaat en wat de gevolgen zijn van zijn acties. Zal de groep hem uiteindelijk accepteren en hoe belangrijk is het om geaccepteerd te worden in de groep.

Al lezende kan het kind zich verplaatsen in Ronny of misschien in een van de pesters en daar zijn lering uit trekken. Het kan het gesprek openen met het kind om over zijn of haar eigen ervaringen verder te kunnen praten en indien nodig naar een oplossing te zoeken. Maar naast dit alles is het gewoon een leuk, vlot leesbaar kinderboek en ondanks het spinnenthema totaal niet eng! Het verhaal sluit goed aan bij de leeftijdsklassen vanaf zes jaar en is zeer toegankelijk. Qua taal- en zingebruik.

Een geslaagd kinderboekdebuut waarbij een belangrijk thema ter sprake komt zonder dat er een betweterige vinger wordt opgestoken.

HEBBAN

Recensie door Joop Hazenbroek

Als je als debuterend schrijver van een kinderboek je voor neemt om in dit verhaal educatief, goed leesbaar, goede illustraties en ook nog een maatschappelijk item wil aansnijden, neem je een groot risico dat niet alle doelstellingen gehaald zullen worden.

Anthonie Holslag is hiermee aan de slag gegaan, nadat hij een aantal indringende boeken met een horrorinslag had uitgebracht en hij al duidelijk had gemaakt dat het schrijven hem heel goed afgaat.

Maar dat is geen garantie voor een succesvol debuut met een kinderboek, waarbij hij de lat hoog heeft gelegen.

Ronny en het grote spinnenweb is een prachtig, mooi geïllustreerd verhaal geworden, waar zowel de schrijver als de illustrator heel trots op mag zijn.

Ronny is een bosspin, die met zijn negen en 40 broertjes en zusjes in het bos woont. Al zijn broers en zussen zijn ‘normale’ bosspinnen, maar Ronny is klein en wordt daar erg mee gepest. Daar is hij heel ongelukkig over en om de pestkoppen de mond te snoeren heeft hij zich voor genomen om het grootste spinnenweb aller tijden te maken.

Het boek geeft op een speelse manier informatie over spinnen in het algemeen en met name de bosspin. Dit is niet belerend geschreven maar op een uiterst educatieve manier.

De illustraties zijn precies goed voor dit verhaal. Niet te uitbundig maar maken heel goed duidelijk wat de schrijver en de illustrator willen vertellen.

Echter wat het meest tot de verbeelding spreekt is de manier waarop Anthonie Holslag het pesten onder de aandacht probeert te brengen. Ook hier niet te belerend maar precies de goede toon.

“’s Nachts in zijn bedje, gemaakt van spinnendraad, keek hij naar het plafond boven hem en probeerde hij zijn broertjes en zusjes te geloven. Op andere nachtelijke uren was het moeilijker. Dan was het alsof hij de stemmen van zijn klasgenootjes hoorde. Dan kroop hij van verdriet nog dieper onder de dekens. In slaap komen was dan heel moeilijk.”

Voor kinderen die worden gepest, heel herkenbaar maar ook voor ouders die dit hebben meegemaakt zal het menig keer slikken zijn.

Met name de hele dunne lijn van gepest worden en pestkop worden, is heel fijntjes in het verhaal verweven. Dit roept zeker de vraag op wat men in dit geval zelf zou doen. Dit en nog meer subtiele verwijzingen zitten als rode draad door dit boek.

Is er dan niet op te merken aan dit boek? In een aantal zinnen zou het woordgebruik iets simpeler en meer op kinderen gericht kunnen zijn, maar dat is slechts een enkele keer het geval.

Ronny en het grote spinnenweb is een mooi, integer en helaas herkenbaar boek, zeker als de lezers zich in het verhaal gaan herkennen.

Het zal voor Anthonie Holslag een hele toer worden om te bepalen wat voor schrijver hij het liefst zou willen zijn. Het zou goed zijn als hij op meerdere borden blijft schaken.

Matty's Leukste Kinderboek

Recensie door Marije Walbeek

Samenvatting

Ronny is een kleine spin met heel veel broertjes en zusje, want zoals je misschien weet worden spinnen met heel veel broertjes en zusje tegelijk geboren.

Maar Ronny is niet compleet het zelfde als alle anderen, hij is een stuk kleiner. Zijn broertjes en zusje plagen hem dan door te roepen ‘Kijk een hoe klein Ronny is! Hij is veel te klein om een bosspin te zijn.’ Hier wordt Ronny heel erg verdrietig van. Maar Ronny laat het er niet bij zitten, zijn moeder stelt hem gerust en Ronny doet er alles aan om net zo goed en sterk te worden als al zijn broertjes en zusje.

Leessetting

Ronny en het grote Spinnenweb gaat over het spinnetje Ronny dat anders is dan de rest omdat hij kleiner is. Maar ondanks dat hij anders is kan hij alle spinnendingen net zo goed als zijn broertjes en zusjes en sommige dingen kan hij zelfs beter. Het thema pesten en anders zijn, komt duidelijk naar voren in dit boek.

Het boek ziet er mooi uit en grijpt meteen je aandacht door de aantrekkelijke heldere prenten op de kaft en ook in het boek. De tekst is afwisselend informatief en verhaallijn. Dus het is ook nog eens een leuk boek voor kinderen die meer willen leren over spinnen!

Met de neus in de boeken

Recensie door Truusje Truffel

'Literatuur voor de allerkleinsten'

Over de auteur die 180 graden is omgedraaid!

Een recensent met een blogspot die in de omschrijving allerlei moeilijke woorden heeft staan als 'literatuur', 'klassiekers', 'filosofie' en 'non-fictie'? En die dan een kínderboek gaat recenseren? Jazeker, soms kún je gewoon niet anders dan een uitzondering maken. Lees maar snel verder!

Dat Anthonie Holslag voor volwassenen kan schrijven, heeft hij inmiddels allang bewezen. Eigenlijk is de auteur al een doorgewinterde schrijver, maar op het gebied van de kleuterliteratuur is hij een debutant.

Toch wilde hij het roer blijkbaar eens drastisch omgooien en heeft een spinnenboek geschreven. Voor de allerkleinsten welteverstaan en daar is hij meer dan uitstekend in geslaagd. (Als je dat als grote meid tenminste net zó kan beoordelen als een kind dat zou kunnen.)

Test, test, test..............

Dus.......de proef op de som gesteld en mijn kleine, roodharige neefje ge-appt dat ik hem dringend nodig had. Een 'geluk bij een ongeluk' - voor zover ik dat kan zeggen, zonder lelijk over te komen, waar ik dan bij deze alvast mijn excuses voor aan wil bieden - was dat hij ook nog eens angstig was voor angstaanjagende, akelige, veelpotige, onvoorspelbare en plakkerige spinnenwebben fabricerende spinnen.

De uiterlijke kenmerken van het spinnenboek

De cover trok mijn neefje al meteen, want Ronny ziet er zo eigenlijk heel vriendelijk uit. De tekening is sober gehouden, maar daardoor richtten die kleine oogjes zich wel meteen op de protagonist van dit boek.

Het boek is ook mooi stevig, handig voor de kinderhandjes van de kleuter die in de fase "selluf doeoeoen!!!" is beland. Een dikke hardcover en gladde dikke bladzijden, die een kleverig vingertje ook kunnen weerstaan, zonder dat er meteen jam-, pindakaas- of chocoladepastavlekken worden achtergelaten. Want, laten we eerlijk zijn, dat is wel een van de vereiste eigenschappen die een kleuterboek moet hebben.

Waar gaat dit boek nou eigenlijk over?

Over Ronny. (Let op!!! Kleuterspoilertjes)

En Ronny is een bosspinnetje. Ronny heeft wel 49!!! broertjes en zusjes, maar Ronny is het onderdeurtje van de familie. Dat wil zeggen, heel klein en eigenlijk moet hij niet alleen opkijken naar de volwassen spinnen, maar ook letterlijk tegen zijn broertjes en zusjes. Dat is niet leuk voor Ronny, want ze zijn even oud en dus zouden ze precies hetzelfde moeten zijn. Nu wordt Ronny geplaagd dat hij véél kleiner is dan de rest en dat maakt hem natuurlijk heel verdrietig.

'Ze lachten hem uit. Soms gooiden ze kleine takjes of steentjes naar hem. Ronny vond dat natuurlijk vervelend. Het maakte hem verdrietig'.

Gelukkig heeft hij een lieve en verstandige moeder die hem een hart onder zijn kleine riempje stopt en een paar wijze dingen zegt die Ronny heel goed onthoudt. Ronny leert zich daardoor goed te weren en hij gedraagt zich daardoor eigenlijk veel verstandiger dat de andere, grotere spinnen die hem plagen.

Ze vertelt hem ook de geheimen van het webben-bouwen en als Ronny heel goed en heel lang heeft geoefend gaat het hem nog lukken ook. Eerst was hij zenuwachtig en angstig dat hij het niet onder zijn acht kleine spinnenknietjes zou krijgen, maar voilá het gaat Ronny toch lukken.

'Ik durf niet,' zei hij met tranen in zijn ogen.

Zijn moeder keek hem met een lieve glimlach aan. 'Je moet in jezelf geloven, Ronny. Niemand anders zal dat voor je doen. Alleen jij kunt dat doen.' [.....] 'Ik kan het ook,'schreeuwde hij. 'Ik kan het ook.'

Ronny is er super trots op natuurlijk en dat heeft hij ook verdiend. Nu kunnen de andere spinnen ook trots op hun kleine broertje zijn, die groots is in zijn daden. En Ronny......eerst was het nog moeilijk, maar nu bruist hij van zelfvertrouwen.

Conclusie

Als ik normaal gesproken een petje zou dragen dan zou ik 'petje-af doen' voor Anthonie Holslag. De manier waarop hij er in is geslaagd om dit verhaal te schrijven is uitermate goed gelukt en inspirerend voor de kindertjes onder ons. Ik moet wel eerlijk zijn, want ik heb compleet geen roodharig neefje. Maar wanneer ik die wel had gehad, weet ik zeker dat hij met zijn haarkleur dan ook wel eens een plagerijtje zou oplopen. Op school, op de gymclub of in de speeltuin. Dit verhaal geeft een heel mooi beeld van wat plagen is en hoe het is om geplaagd te worden. Dat de auteur er ook nog in is geslaagd om dit actuele thema subtiel te beschrijven, op een losse manier en vooral zónder moralistisch over te komen, is echt een verdienste en daarom, Anthonie: 'Petje-af'.

Misschien is het verhaal zelfs wel een hulpmiddeltje om de kleine-kindertjes-spinnenfobie ter sprake te brengen. Want Ronny is een héél lieve spin!!!! (Had ik toch maar een klein, roodharig, en spinnenbang neefje gehad.)

En dan wil ik Gidion van de Swaluw natuurlijk niet vergeten in deze recensie. De illustraties zijn werkelijk prachtig, niet te gedetailleerd, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er mee bedoeld wordt. Ik heb mijn petje nog een keer opgezet en ook petje-af gedaan voor Gidion.

Ik eindig deze recensie daarom nogmaals met: 'Literatuur voor de allerkleinsten'

De auteur

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeftijd naar de

Verenigde Staten waar hij zijn tienerjaren heeft gewoond en in aanraking kwam met de Anglo-Saksische literatuur. Hij heeft sindsdien verschillende verhalen geschreven, die zowel in Nederland als in Amerika in diverse school- en studenten bladen zijn gepubliceerd. Naast schrijven geeft Anthonie Holslag ook (internationale) lezingen en voordrachten en is zowel docent bij de UvA, UU, UT, HHS en HvA.

-2006 is zijn eerste gedichtenbundel “Het gezicht van het verleden”

-2009 verscheen zijn boek “In het gesteente van Ararat”

-2011 de dichtbundel “Dichter bij beeld” verschenen, daarnaast heeft hij diverse artikelen, gedichten en verhalen in tijdschriften en verzamelbundels gepubliceerd.

-2012 kwam zijn eerste bundel met fictie uit, "Zwarte muren

-2013 verscheen bij Zilverspoor zijn novelle "De kerstboom

-2014 "Een bloedovergoten dageraad" -2016 "In het kille ochtendlicht", waarvan alle royalty's naar WarTrauma gaan.

-2016 zijn novelle LOOP bij uitgeverij Quasis

-2017 zijn eerste roman verscheen met als titel "Toevluchtsoord".

-2017 gedichtenbundel (in samenwerking met Marion van Delst) "Een flinterdunne reflectie" en bij uitgeverij Blop

-2017 zijn eerste kinderboek "Ronny en het grote spinnenweb" in samenwerking met Gidion van de Swaluw.

Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is Cum Laude afgestudeerd in Culturele Antropologie.


Het boek ronny en het grote spinnenweb van Anthonie Holslag is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,25 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anthonie Holslag boeken - Ronny en het Grote Spinnenweb
ISBN 9789081812184
PAGINA’S 48
VERSCHENEN 03-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij BLOP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,25
Bestel

Andere boeken van Anthonie Holslag

 • Anthonie Holslag - Toevluchtsoord
  Anthonie Holslag - Toevluchtsoord

  Het Adirondackgebergte, in de staat New York: een prachtige omgeving en een geliefde vakantielocatie. De blokhut is al jaren een toevluchtsoord voor de vriendengroep: Maude, Lars, Jennifer, Jonathan, Megan, Jeffery en Jack. Bevriend sinds de middelbare school, ondertussen…

  Lees meer...
  12,95
 • Anthonie Holslag - Splinters L.O.O.P.
  Anthonie Holslag - Splinters L.O.O.P.

  Egbert ondervraagt gevaarlijke individuen, mogelijk betrokken bij terroristische organisaties. Hij is goed in zijn werk; hij doet het immers al jaren. Toch krijgt hij ondanks diverse pogingen geen promotie. Maar vandaag komt alles hem bekend voor. De ondervraging. De vrouw.…

  Lees meer...
    5,95
 • Anthonie Holslag - Zwarte muren
  Anthonie Holslag - Zwarte muren

  "Kijk toch eens naar deze muren,' zei de oude zwerver, terwijl hij met ontzag omhoog staarde. De zwarte muren waren in zijn droom oneindig en leken regelrecht naar de wolken te gaan. 'Iedereen kent deze muren,' zei de oude man, terwijl zijn hand haast op een sensuele manier over…

  Lees meer...
  18,95
 • Anthonie Holslag - In het gesteente van Ararat
  Anthonie Holslag - In het gesteente van Ararat

  De Armeense vervolging wordt beschouwd als de eerste volkerenmoord in de Twintigste eeuw en is de afgelopen jaren zowel in de wetenschap als in het publieke debat in belang toegenomen. Toch is er over de langdurige gevolgen vandeze "vergeten genocide" weinig bekend. Hoe…

  Lees meer...
  19,95
 • Anthonie Holslag - Een bloedovergoten dageraad
  Anthonie Holslag - Een bloedovergoten dageraad

  Ondoden. Spinnen. Een bungalow in de mist, bloedsporen die niet kunnen verdwijnen, meisjes in rode jassen en een dageraad, een bloedovergoten dageraad waar een zoon naar zijn moeder zoekt... En waar niets meer hetzelfde zal zijn...In dit vervolg op het verhalenbundel "Zwart…

  Lees meer...
  24,95
 • Anthonie Holslag - In het kille ochtendlicht
  Anthonie Holslag - In het kille ochtendlicht

  Wat gebeurt er als het laagje beschaving en vernis is weggetrokken, het indringende van geweld ervaren is en we de wereld om ons heen in zijn volledige naaktheid zien? Na de bundels "Zwarte muren" waar het onontkoombare centraal stond en "Een bloedovergoten dageraad" waar angst…

  Lees meer...
  24,95
 • Anthonie Holslag - Flinterdunne reflectie
  Anthonie Holslag - Flinterdunne reflectie

  Een flinterdunne reflectie is een unieke samenwerking van schrijver Anthonie Holslag (1972) met kunstenares Marion van Delst (1959). Holslag schreef poëzie, waarbij Van Delst bijzondere fotografische kunst maakte. Anthonie Holslag publiceert sinds 2006. In dat jaar verscheen…

  Lees meer...
  14,99
 • Anthonie Holslag - De kerstboom
  Anthonie Holslag - De kerstboom

  In 'De kerstboom' volgen we het wel en wee van een gezin gedurende de seizoenen van het leven, bezien door wel heel onwaarschijnlijke ogen. Dit unieke perspectief op onszelf, onze relaties en denkbeelden levert komische maar ook spannende en tragische taferelen op. De…

  Lees meer...
  12,50
 • Anthonie Holslag - Toevluchtsoord
  Anthonie Holslag - Toevluchtsoord

  Het Adirondackgebergte, in de staat New York: een prachtige omgeving en een geliefde vakantielocatie. De blokhut is al jaren een toevluchtsoord voor de vriendengroep: Maude, Lars, Jennifer, Jonathan, Megan, Jeffery en Jack. Bevriend sinds de middelbare school, ondertussen…

  Lees meer...
    6,99