Annette M. van Riemsdijk - Internationaal Erfrecht / Omgaan met het familieconflict.

Erfenisvakdag Cahier Deel 6a/7


Tijdens de Erfenisvakdagen van 11 november 2016 (Internationaal erfrecht) en 9 november 2017 (Omgaan met het familieconflict) kwamen topsprekers uit diverse disciplines bijeen om de meest recente inzichten en ontwikkelingen te delen.

Tijdens de Erfenisvakdagen komen topsprekers uit diverse disciplines bijeen om de meest recente ontwikkelingen en inzichten te delen. In deze bundelingen kunt u een aantal van de lezingen die tijdens de Erfenisvakdagen zijn gehouden nog eens nalezen.

Internationaal erfrecht Onder leiding van dagvoorzitter Felix Merks, bestuurslid van de Stichting Nalatenschapsmediation, werd stilgestaan bij nalatenschap over de grenzen. Brigitte Lhoëst schetste een algemeen kader van het Internationaal erfrecht. Kees van der Plas ging in op de notariële kant van grensoverschrijdende nalatenschappen. Annette van Riemsdijk behandelde de vraagstukken op het gebied van mediation. Joost Diks belichtte de procesrechtelijke kant van het Internationaal erfrecht. Tot slot gaf Dirk-Jan Maasland uitleg over de estate planning en Christa Parlevliet lichtte de gang van zaken bij een internationaal familiebedrijf toe.

Omgaan met het familieconflict Onder leiding van dagvoorzitter Annette van Riemsdijk, bestuurslid van de Stichting Nalatenschapsmediation, werd stilgestaan bij het familieconflict vanuit verschillende invalshoeken. Carla Goosen startte met het perspectief van het familiesysteem en sprak over het proces van rouw in familieverband. Ingeborg Sandig ging in op de verschillende denkstijlen (gebaseerd op het Herrmann Whole Brain Concept©) en het effect van deze stijlen op de familie dynamiek. Jaap van der Meiden gaf inzicht in de relationele ethiek in het gezin bezien vanuit de contextuele benadering. Tot slot bespraken Loes Gijbels en Lenneke van Hastenberg hoe het toch kan zijn dat in nalatenschapmediations objectief aantrekkelijke voorstellen op totaal onredelijke gronden worden afgewezen.Annette M. van Riemsdijk boeken - Internationaal Erfrecht / Omgaan met het familieconflict.
ISBN 9789012403702
PAGINA’S 74
VERSCHENEN 14-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sdu Uitgevers
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
23,50
Bestel

Andere boeken van Annette M. van Riemsdijk