Annemieke van Dijk - De smaak van een mango

Over boeddhisme en zo


Gelukkig zijn, dat willen we allemaal. Toch zijn er geregeld momenten in ons leven dat dingen niet gaan zoals we hopen en er sprake is van lijden. Is het mogelijk om je daarvan te bevrijden?

‘Ja.’ zei Boeddha en tijdens zijn leven onderwees hij hoe.

Dit studieboek legt op beknopte en heldere wijze uit wat het boeddhisme inhoudt en hoe je het in praktijk kunt brengen. Aan de hand van theorie en voorbeelden maakt de auteur boeddhistische begrippen toegankelijk en makkelijk te begrijpen. Daarbij legt ze een link naar wetenschappelijke inzichten over de werking van onze hersenen en huidige populaire cursussen zoals Mindfulness en Heartfulness.

Natuurlijk komt daarbij aan de orde wat dit alles te maken heeft met de smaak van een mango.

Annemieke van Dijk is boeddhist en Mindfulness trainer. Vanaf 2010 heeft ze het tweejarig pad van studie en beoefening van Nalandabodhi gedaan, een driejarige Mahamudra studie in Kamalashila in Duitsland en diverse andere boeddhistische cursussen. Haar belangrijkste leraren waren Dzogchen Ponlop Rinpoche, Sebo Ebbens, Acharya Lama Kelzang Wangdi en Acharya Lama Sönam Rabgye. Zij is een fan van de Amerikaanse zenleraar en schrijver Steve Hagen.Annemieke van Dijk boeken - De smaak van een mango
ISBN 9789402166620
PAGINA’S 203
VERSCHENEN 15-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
30,00
Bestel