Annemiek Van Oosten, Jacobien Kleijweg - Help! Onze school gaat sluiten!

Een handreiking voor besturen, schoolleiders, ib’ers en leerkrachten van scholen die te maken krijgen met een sluiting of een fusie van een school.


Er komt veel kijken bij het sluiten van een school, of de deuren nu definitief sluiten of dat het gaat om een fusietraject. Dit is het boek dat de auteurs zelf graag in handen hadden willen hebben toen hun school ging sluiten.

Jacobien Kleijweg (intern begeleider) en Annemiek van Oosten (schoolleider) merkten dat er bij een sluitingsproces meer komt kijken dan je vooraf kunt bedenken. Maar ook dat je soms op eerder gemaakte voornemens moet terugkomen, ad hoc beslissingen moet nemen en moet zien om te gaan met primaire reacties en gevoelens van leerlingen en ouders. En niet te vergeten met je eigen gevoelens!

De auteurs schreven dit boek vanuit hun eigen behoefte om goed voorbereid te zijn en zorg te dragen voor betrokkenen. Zij delen graag de expertise die zij hebben opgedaan toen hun school ging sluiten. Hun persoonlijke verhaal vormt de leidraad voor een beschrijving van waar je allemaal mee te maken krijgt en waar je allemaal aan moet denken bij sluiting van een school. Voor alle aandachtspunten die de revue passeren, proberen de auteurs een handreiking te bieden. Onverwachte situaties zullen er altijd zijn, compleet voorbereid ben je nooit, maar dit boek geeft wat houvast!


Het boek help! onze school gaat sluiten! van Annemiek Van Oosten, Jacobien Kleijweg is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 33,42 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Annemiek Van Oosten, Jacobien Kleijweg boeken - Help! Onze school gaat sluiten!
ISBN 9789463672405
PAGINA’S 72
VERSCHENEN 22-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maak je eigen onderwijsboek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
33,42
Bestel