Annemarie Sour, Els Desmet - YU[E]P - Young Urban Ethnic Professionals Amitieuze jonge vrouwen

De opkomst van een nieuwe middenklasse op zuid


Rotterdam is net als veel andere steden een arrival city. Een stad waar migranten arriveren en zich opwerken. Ooit deden de Zeeuwen, Brabanders en Chinezen dat in Rotterdam Zuid. Sinds de jaren zeventig zijn het migrantengroepen als Turken, Surinamers, Marokkanen en meer recent Oost-Europeanen. Als de nieuwe instroom het beter krijgt, neigen zij ernaar de stad te verlaten, net als hun Nederlandse stadsgenoten. Na de witte vlucht spreken we al enige tijd van een zwarte vlucht.

Steden willen de ´Young Urban (Ethnic) Professionals´ verleiden om te blijven. Onder andere door nieuwe woonwijken te creëren op verlaten haventerreinen en oude woningen te slopen voor nieuwbouw. Maar wat willen deze aanstormende talenten zelf? Hoe zien zij hun toekomst? Zijn zij te binden aan Rotterdam Zuid, een gebied dat tot de meest kwetsbare van Nederland wordt gerekend?

Dit boek brengt een groep jonge allochtone stadsvrouwen in beeld. Zij zijn de voorhoede van een opkomende nieuwe middenklasse in Nederland. Centraal in het boek staat wat hen beweegt, motiveert, hoe zij Rotterdam Zuid zien en er zelf deel van uitmaken. Hun persoonlijke verhalen maken de potenties en opgaven voor Rotterdam Zuid, in omvang te vergelijken met Eindhoven, scherp zichtbaar. De perspectieven van deze jonge vrouwen bieden vele aanknopingspunten voor ontwikkeling en vernieuwing van stedelijke omgevingen, die steeds internationaler worden.


Het boek yu[e]p - young urban ethnic professionals amitieuze jonge vrouwen van Annemarie Sour, Els Desmet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Annemarie Sour, Els Desmet boeken - YU[E]P - Young Urban Ethnic Professionals Amitieuze jonge vrouwen
ISBN 9789460830457
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 24-09-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Post Editions
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Annemarie Sour, Els Desmet