AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder - Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie

Dit boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten het zelfmanagement van mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. Het boek geeft daarvoor de kennis, traint de vaardigheden en bespreekt de gewenste attitude, zoals een open houding, goede gespreksvoering en samenwerking met de patiënt en andere (mantel)zorgverleners. Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie beschrijft bij vier ziektebeelden wat de uitdagingen voor patiënten zijn om de ziekte in hun leven in te passen. Er worden praktische interventies en tools gepresenteerd die verpleegkundigen kunnen toepassen bij de zorg en begeleiding van patiënten en hun omgeving. Ook thema’s als gedeelde besluitvorming, eHealth en ethische dilemma’s komen aan de orde. 


De vele voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk helpen om nieuwe competenties te ontwikkelen en ermee te oefenen. Op de bijbehorende website staan video’s van levensechte ontmoetingen tussen verpleegkundigen en patiënten, verhalen en afwisselende (stage)opdrachten. 


AnneLoes van Staa is verpleegkundige, onderzoeker en lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. 
Lausanne Mies studeerde ergotherapie en gerontologie, en werkt als trainer, projectleider en schrijver vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie. 
Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, onderzoeker en docent hbo-V bij Hogeschool Rotterdam.Het boek verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie van AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 44,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder boeken - Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie
ISBN 9789036818674
PAGINA’S 352
VERSCHENEN 06-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
44,95
Bestel

Andere boeken van AnneLoes van Staa, Lausanne Mies, Ada ter Maten-Speksnijder