Annelies Wiersma - Deugdenvriendjes Doe-Boek

Opvoeden met deugden voor peuters en kleuters


Een praktisch boek om met peuters en kleuters 10 eenvoudige deugden onder de aandacht te brengen. Het boek gaat in op 10 deugden, waaronder geduld, behulpzaamheid en eerlijkheid. Het bevat 116 pagina's (10 per deugd en een praktische introductie) en is A4 formaat.

Met peuters en kleuters aan de slag met deugden: kan dat al? Wat zijn deugden? Hoe kunnen ze helpen bij de opvoeding thuis, maar ook in de kinderopvang of kleuterklas? Met dit doeboek bij de hand, ga je de rijkdom ontdekken van opvoeden met deugden. De hartverwarmende Deugdenvriendjes assisteren je daarbij. Een praktisch boek, boordevol inspiratie en voorbeelden, en een fijn hulpmiddel voor de ontwikkeling van belangrijke levensvaardigheden bij jonge kinderen.

Inclusief:

Achtergrondinformatie

Vragen om over deugden te filosoferen

Toepasselijke spelletjes en liedjes

Tips van kinderen

Ervaringen van ouders

Praktijkverhalen uit de kinderopvang

Voorbeelden van leerkrachten

Advies van o.a. kindercoaches

Voorleesverhaaltjes en boekentips

ACT on Virtues

Recensie door Prof. dr. Hedwig van Bakel

Dit praktische, doelgerichte en creatieve Deugdenvriendjes Doeboek biedt ouders en opvoeders handvatten om op een positieve wijze de relatie met een kind vorm te geven en de goede eigenschappen van een kind te stimuleren. Dit is wat zij beiden in deze huidige tijd en maatschappij nodig hebben. Ouders, groepsleiders en pedagogisch medewerkers zullen zich competenter voelen in hun rol als opvoeder en de peuters en kleuters zullen met een rugzakje vol deugden de uitdagingen in 'de grotemensenwereld' met veel vertrouwen aangaan.

Prof. dr. Hedwig van Bakel

Universiteit Tilburg

Ontwikkelingspsychologie


Het boek deugdenvriendjes doe-boek van Annelies Wiersma is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Annelies Wiersma boeken - Deugdenvriendjes Doe-Boek
ISBN 9789492094117
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 14-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ACT on Virtues
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Annelies Wiersma