Annelies Brinkhuis - Ik zou het niet kunnen

“Ik zou het niet kunnen!”

Het is vrijwel het eerste dat mensen zeggen als ze horen wat haar werk inhoudt: het begeleiden van de afscheidsceremonie bij een begrafenis of crematie. Maar wie denkt dat alles in het teken staat van dood, afscheid en verdriet vergist zich. Juist wanneer de dood zich aandient, gaat het namelijk meer dan ooit over de waarde van het leven en daarmee ook over liefhebben en loslaten.

'Ik zou het niet kunnen' gaat over wat mensen drijft, beweegt of aan de grond houdt: een bundel korte verhalen, ontleend aan de praktijk, over onmacht, verlangen en rouw, maar ook over liefde, verbondenheid en vertrouwen.

Verhalen die niet alleen ontroeren en aanzetten tot nadenken, maar ook regelmatig uitnodigen tot een brede glimlach.

Eén ding hebben ze gemeen: een scherpe, maar liefdevolle blik op de mens. Dat maakt het geheel op een aantrekkelijke manier wijs, humorvol en toch ‘licht’, ondanks het zware onderwerp.

Annelies Brinkhuis (1971) studeerde gezondheidswetenschappen, volgde de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en werkte o.a. in de psychiatrie en de ouderenzorg. Sinds 2015 werkt ze als ritueelbegeleider bij afscheid waarbij ze samen met de naasten vorm en inhoud geeft aan de afscheidsceremonie.


Het boek ik zou het niet kunnen van Annelies Brinkhuis is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Annelies Brinkhuis boeken - Ik zou het niet kunnen
ISBN 9789492421722
PAGINA’S 150
VERSCHENEN 12-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Warven
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel