Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van Der Linden, Lillian Waanders - Het Berchmanianum

Van studiehuis tot academiegebouw


Het nieuwe academiegebouw dat de Radboud Universiteit Nijmegen in de zomer van 2018 betrekt, werd negentig jaar geleden als ‘Berchmanianum’ gebouwd door Joseph Cuypers en zijn zoon Pierre. Veertig jaar lang was het de plek waar jonge jezuïeten hun opleiding kregen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitse bezetter ingericht als ‘Mutterheim’, maar die functie zou het gebouw uiteindelijk niet vervullen. Tot voor kort was het een woonoord voor bejaarde mannelijke religieuzen.

Deze ‘biografie van het gebouw’ volgt alle veranderingen die het huis heeft doorgemaakt vanaf de eerste bouwtekeningen in 1926 tot de ingebruikneming als academiegebouw in 2018. We zien hoe het Berchmanianum met zijn functies meebeweegt en welke plaats het rijksmonument en de oorspronkelijke tuin innemen op de campus Heyendaal.

Dit rijk geïllustreerde boek verschijnt als deel xxiv in de reeks Nijmeegse Kunsthistorische Studies.


Het boek het berchmanianum van Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van Der Linden, Lillian Waanders is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van Der Linden, Lillian Waanders boeken - Het Berchmanianum
ISBN 9789460043932
VERSCHENEN 04-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Vantilt
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,50
Bestel