Anneke Menger, Lous Krechtig, Jacqueline Bosker - Werken in gedwongen kader

Methodiek voor het forensisch sociaal werk


Een groeiend aantal professionals heeft te maken met cliënten bij wie bemoeienis is opgelegd door justitiële of gemeentelijke autoriteiten.

Onze kennis van effectieve methoden over het werken met deze cliënten is in de afgelopen jaren toegenomen. Daarbij ging het eerst vooral om de vraag Wat Werkt? Intussen zijn daar nieuwe vragen bij gekomen. Wat werkt voor wie? En wat kenmerkt een effectieve professional? Wie Werkt?

Dit boek gaat in op deze vragen. Kennis uit recente onderzoeksresultaten is bijeengebracht. Wat is professionaliteit? Welke criminologische theorieën zijn relevant? Wat is bekend over effectief afbouwen van antisociaal gedrag? Wat betekent het gedwongen kader en de onvrijwillige start voor het methodisch handelen? Wat zijn kenmerken van een effectieve werkalliantie in het gedwongen kader?

Dit boek is een vervolg op Het delict als maatstaf (2004) en richt zich op alle professionals die in een ambulante setting werken met volwassenen die delicten hebben gepleegd of grensoverschrijdend gedrag vertonen. Zoals reclasseringswerkers, professionals die in de gevangenis de re-integratie voorbereiden, professionals die vanuit gemeenten de nazorg coördineren of overlast in buurten moeten terugdringen.

Deze 3e herziene druk is een vervanger van ISBN 9789088504242.


Het boek werken in gedwongen kader van Anneke Menger, Lous Krechtig, Jacqueline Bosker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 53,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anneke Menger, Lous Krechtig, Jacqueline Bosker boeken - Werken in gedwongen kader
ISBN 9789088506581
VERSCHENEN 04-08-2016
DRUK 3e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
53,00
Bestel