Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius, Henk Vandenbroele, Marc Glorieux, Marijke Visser - Inleiding wetenschappelijk onderzoek voor het gezondheidsonderwijs

De rol van onderzoek in het hbo-onderwijs wordt steeds duidelijker. Praktijk en theorie moeten nauw samenwerken bij enerzijds het oplossen van praktijkproblemen, anderzijds bij het genereren van kennis rondom deze oplossingen. Inleiding wetenschappelijk onderzoek voor het gezondheidsonderwijs helpt studenten om de wereld van onderzoek eigen te maken.

Nieuw in deze editie is een hoofdstuk over praktijkgericht onderzoek. Daarnaast geeft het boek een inleiding op de principes van goed onderzoek, en gaat in op onder andere de manier waarop onderzoek in de praktijk van de gezondheidszorg kan werken, ethische facetten rondom onderzoek doen en methoden en technieken van kwantitatief onderzoek, inclusief meetinstrumenten, van kwalitatief onderzoek en van onderzoek dat onder verzamelbegrippen valt.

De kracht van dit boek is dat in begrijpelijke taal wordt uitgelegd waar het om draait bij het doen van onderzoek en het toepassen ervan in de praktijk. Het is een must voor bachelorstudenten, maar is ook een prettig naslagwerk voor mensen die een professional master doen en voor mensen die in de praktijk (mede) verantwoordelijk zijn voor innovatieve, evidence-based zorg. Voor docenten van opleidingen in de gezondheidszorg is dit boek een handig naslagwerk bij de lessen over verantwoorde zorg, evidence-based practice en interpretatie van vakliteratuur.

Aan het boek zijn digitale verrijkingen in de vorm van verdiepingsopdrachten en toetsvragen per hoofdstuk toegevoegd. Bovendien is het volledige boek digitaal te raadplegen.

De 6e druk is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van de 5e druk. 
Het boek inleiding wetenschappelijk onderzoek voor het gezondheidsonderwijs van Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius, Henk Vandenbroele, Marc Glorieux, Marijke Visser is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 51,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius, Henk Vandenbroele, Marc Glorieux, Marijke Visser boeken - Inleiding wetenschappelijk onderzoek voor het gezondheidsonderwijs
ISBN 9789036812757
PAGINA’S 433
VERSCHENEN 02-03-2016
DRUK 6e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
51,95
Bestel

Andere boeken van Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius, Henk Vandenbroele, Marc Glorieux, Marijke Visser