Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius - Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen

Leerboek voor kritisch en methodisch probleemoplossend denken


Dit boek helpt verpleegkundigen in de bachelor-opleiding om hun onderzoekend vermogen te verbeteren. Daarbij wordt uitgegaan van drie belangrijke basiskenmerken: een onderzoekende houding, kennis van anderen toepassen en zelf onderzoek doen. Met behulp van verdiepingsopdrachten, kennistoetsen en casuïstiek leert de verpleegkundige kritisch denken en ontwikkelt hij analytische vaardigheden om in de directe patiëntenzorg praktijkproblemen te herkennen, oplossingen te vinden en deze vervolgens te implementeren.


Deel 1 belicht verschillende facetten van onderzoekend vermogen: reflectie, leiderschap, evidence-based practice en implementatie. Deel 2 gaat in op de vaardigheden om literatuur te zoeken en op waarde te schatten, en op het doen van praktijkgericht onderzoek. In deel 3 oefent de student met een fictieve casus waarbij hij aan de hand van opdrachten een heel verbetertraject doorloopt. 
De opdrachten in Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen< richten zich niet zozeer op begrip van de gelezen stof, maar op het zelf ontdekken en zelf proberen. Omdat daarvoor geen pasklare antwoorden bestaan is er een docentenhandleiding waarin per opdracht suggesties zijn opgenomen om in de lessen te gebruiken.


Het hele boek, met doorklikbare links naar verdiepende video’s en publicaties, is beschikbaar in de digitale leeromgeving. 


Het boek onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen van Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius boeken - Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen
ISBN 9789036812030
PAGINA’S 189
VERSCHENEN 09-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,95
Bestel

Andere boeken van Anneke de Jong, Lieven De Maesschalck, Marja Legius