Ann Van Sevenant - Kleine filosofie van het vrijen

Over het boek:

Deze Kleine filosofie van het vrijen komt tegemoet aan de vraag naar een diepzinnige benadering van seksualiteit. De schrijver beroept zich op de geschriften van Plato, Augustinus, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Bataille, Fromm, Sartre, Foucault, Levinas, Lacan, Derrida, Irigaray en Nancy.

In deze filosofische benadering van de seksuele ervaring introduceert Ann Van Sevenant de term ?buitenwaarts vrijen?. Daarnaast bespreekt ze traditionele onderwerpen als het ideaal van eenwording of de spirituele dimensie van seksuele liefde, maar ook hedendaagse thema?s als eenzame seks, ontrouw, het geveinsd orgasme en impotentie.

In dit boek vindt de lezer nieuwe invalshoeken voor de problematiek rond de man-vrouw verhouding, seksuele vrijheid, (huwelijks)trouw, menopauze, de mythe van eindeloos genot, de toenadering van de geslachten, seksuele onvrede, enz. Het boek sluit af met voorstellen tot een ?cultuur van het vrijen?.

Over de schrijver(s):

Ann Van Sevenant is voormalig docent Filosofie (Hogeschool Antwerpen) en schrijver van een twaalftal boeken over hedendaagse filosofie.


Het boek kleine filosofie van het vrijen van Ann Van Sevenant is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ann Van Sevenant boeken - Kleine filosofie van het vrijen
ISBN 9789044125054
PAGINA’S 263
VERSCHENEN 04-11-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel

Andere boeken van Ann Van Sevenant