Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier - Vissen in het verleden

500 jaar Vlaamse zeevisserij


Ann-Katrien Lescrauwaet,

Ruth Pirlet & Jan Parmentier

Al in de vroege middeleeuwen was de zeevisserij uitgegroeid tot een permanente en druk bedreven activiteit langs de Vlaamse kust. De zee werd voor de kustbewoners steeds meer gezien als een bron van voedsel, economische ontwikkeling en culturele identiteit. De visserij beleefde vele hoogdagen, maar toch werden de Vlaamse vissers en hun familie in die tijden ook regelmatig in aanraking gebracht met periodes van ellende en ontbering, meestal als gevolg van politieke onlusten.

Dit boek is een prachtig geïllustreerd en grondig naslagwerk over de rijke visserijgeschiedenis in Vlaanderen. Het is het resultaat van uitgebreid archief- en literatuuronderzoek, nieuwe datareeksen en een nauwe samenwerking tussen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Museum aan de Stroom

(MAS) en het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO).

Zonder de allervroegste tijden te vergeten werpt Vissen in het verleden vooral een licht op de ontwikkelingen gedurende de afgelopen vijf eeuwen. Het chronologische verhaal van de ups en downs van de industrie wordt daarbij doorspekt met verschillende (terug-

kerende) thematische verhalen.

Deze publicatie zal zowel de wetenschappelijke gemeenschap aanspreken

als het brede publiek warm maken voor het Vlaamse visserijverhaal.

Boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO), die loopt van juni 2018 tot januari 2019.


Het boek vissen in het verleden van Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier boeken - Vissen in het verleden
ISBN 9789492677464
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 03-07-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Hannibal
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,95
Bestel