Anke van Keulen, Trees Pels, Annemiek van Beurden - Van alles wat meenemen

Diversiteit in opvoedings-stijlen in Nederland


Het is sowieso een hartstikke multiculturele maatschappij geworden. Ik denk dat onze kinderen van alles wat moeten meenemen.

Hoe voeden ouders in Nederland hun kinderen op? Die vraag wordt steeds vaker gesteld: bij problemen met jongeren komt steevast de opvoeding (of het gebrek daaraan) naar voren. Tegelijkertijd is het antwoord steeds minder eenduidig. Onze maatschappij kent een grote diversiteit aan opvoedingsstijlen en van elke stijl leren we en nemen we iets mee.

Dit boek maakt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar opvoedingsstijlen toegankelijk voor (toekomstige) beroepskrachten in het pedagogisch vakgebied. Gegevens over opvoeden en wat ouders daarmee willen bereiken worden in een cultureel-maatschappelijk kader geplaatst, zodat de lezer inzicht krijgt in de verschillende bevolkingsgroepen en in de diversiteit bínnen deze groepen. Hierbij wordt de opvoeding binnen autochtone Nederlandse gezinnen vergeleken met de opvoeding binnen van afkomst Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Chinese, Surinaams-Creoolse en vluchtelingengezinnen.

Aan het eind van ieder hoofdstuk staan vragen en opdrachten, waarmee de lezer de inhoud steeds aan zijn eigen normen en waarden toetst. Daarnaast bevat ieder hoofdstuk portretten van succesvolle pedagogische professionals, waarin zij vertellen hoe zij in hun werk omgaan met de diversiteit in opvoedingsstijlen.

Anke van Keulen is partner in bureau MUTANT en ontwikkelaar en trainer op pedagogisch gebied. Zij publiceerde over uiteenlopende thema?s. Annemiek van Beurden is clustermanager bij Kindercentra Midden Nederland Kind & Co en freelance trainer en schrijver. Trees Pels is bijzonder hoogleraar Opvoeden in de multi-etnische stad aan de VU en senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en stond aan de wieg van veel van het besproken onderzoek.


Het boek van alles wat meenemen van Anke van Keulen, Trees Pels, Annemiek van Beurden is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anke van Keulen, Trees Pels, Annemiek van Beurden boeken - Van alles wat meenemen
ISBN 9789046902233
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 14-10-2010
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel

Andere boeken van Anke van Keulen, Trees Pels, Annemiek van Beurden