Angèle van der Star, José van Loo - Over het schoolhek heen

Interdisciplinair samenwerken, ontwikkelkansen voor professionals en leerlingen


De wens en de noodzaak om interdisciplinair samenwerken te versterken wordt onder andere ingegeven door maatschappelijke trends. Denk aan teruglopende leerlingaantallen, passend onderwijs en veranderingen in de Jeugdwet. Interdisciplinair samenwerken biedt strategische kansen en kan zorgen voor kwaliteitsverhoging.

In dit boek wordt uitgelegd wat wordt verstaan onder interdisciplinair samenwerken, wie als partners (kunnen) worden gezien en wat succesfactoren en knelpunten zijn.

De auteurs hanteren de volgende uitgangspunten:

* whole child approach. Het kind met al zijn talenten staat centraal;

* Rijnlandse benadering: waarbij het primaire proces wordt georganiseerd vanuit de menselijke maat.

* Vanuit een professionele samenwerking zijn alle partners het best in staat kinderen optimale groei- en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

Tot slot wordt gekeken naar de competenties die nodig zijn, zoals flexibiliteit, goed kunnen communiceren en een onderzoekende houding.

Leidinggevenden kunnen in dit boek ook inspiratie opdoen in de praktijkverhalen van geïnterviewde professionals uit verschillende disciplines.


Het boek over het schoolhek heen van Angèle van der Star, José van Loo is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Angèle van der Star, José van Loo boeken - Over het schoolhek heen
ISBN 9789492525277
VERSCHENEN 08-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Pica
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel