Angela Maas - Hart voor vrouwen

De cardioloog over het vrouwenhart


Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnoses en vaak verkeerde behandeling leidt. Vrouwen verschillen tot in elke cel van het lichaam van de man en dat heeft ook gevolgen voor gezondheid en ziekte.

Binnen de geneeskunde is de cardiologie het meest aansprekende voorbeeld van een vakgebied waarin man-vrouwverschillen ertoe doen. Zo is de manier waarop hart en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen.

Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.

Hart voor vrouwen vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart.>br>

Per verkocht boek gaat €2,- naar wetenschappelijk onderzoek.


Het boek hart voor vrouwen van Angela Maas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Angela Maas boeken - Hart voor vrouwen
ISBN 9789029539692
PAGINA’S 208
VERSCHENEN 07-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER De Arbeiderspers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Angela Maas