Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm - Essays over Mars

Essays over jongens, mannelijkheid en man worden in deze tijd


Zijn we nog wel blij met jongens in de maatschappij? En hoe waarderen we jongens in het gezin, op school en uiteindelijk als man?

Welke uitgesproken en verzwegen verwachtingen treft een jongen onderweg naar volwassenheid? En kan hij daaraan voldoen? En de pijnlijkste vraag van allemaal: Worden jongens nog wel volwassen?

Jongens zijn steeds minder in staat om aan alle verwachtingen te beantwoorden. Jongens en jongemannen dreigen de grote tragedie van onze tijd te worden. De noodklok over jongens in het onderwijs is al vaker geluid. De noodklok over mannen en vaders die het laten afweten in gezinnen eveneens. Moeten we het maar aanvaarden dat, bijvoorbeeld, jongens het op school en op de universiteit laten afweten, of dat jongens met name op school steeds minder mannelijke rolmodellen hebben?

Al deze thema's worden behandeld door een aantal toonaangevende experts en academici uit binnen- en buitenland. Hierbij staan jongens, mannen en mannelijkheid centraal. Zowel mannelijkheid op zich beschouwd, als ten opzichte van vrouwen.

Met bijdragen van: Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm, Lionel Tiger en Roy Baumeister

Deze essaybundel is onderdeel van een serie over maatschappelijke thema's die uitgegeven wordt door uitgeverij De Blauwe Tijger. Eerdere titels zijn: Essays over het Midden, en Essays over de Ziel


Het boek essays over mars van Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm boeken - Essays over Mars
ISBN 9789082113396
PAGINA’S 170
VERSCHENEN 20-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm