Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette - Burke

Edmund Burke is een referentie in de vele discussies over het conservatisme. Hij is vooral bekend door zijn Reflections on the Revolution in France (1790) waarin hij scherpe kritiek uit op een modern, nieuw en radicaal idee van revolutie en op details van de Franse Revolutie.

Burke had een hekel aan bepaalde filosofen en wilde de Britten behoeden voor experimenten in de politiek. Dus zette hij alle zeilen bij om iedereen ervan te overtuigen dat de Engelsen 'geen discipelen van Voltaire en geen bekeerlingen van Rousseau' zijn. Wat zit er achter het behoudsgezinde van Burke? Is de geschiedenis ooit voltooid? Vanwaar precies de fascinatie voor Burke vanuit het conservatisme?

Burke is uitstekend bruikbaar in moderne debatten over democratie, globalisering, cultuurpessimisme, vooruitgangsfundamentalisme, de status van het mensenrechtenrecht, de achteruitgang van het fatsoen en de terugkeer van het populisme, ook in Europa.

In Burke bekijken twaalf auteurs welke stempel deze achttiende-eeuwer heeft gedrukt op het denken over politiek, mens en maatschappij. Zij gaan daarbij voorbij aan alle bestaande kwalificaties. Is Burke een politiek filosoof te noemen? Zijn Burkes tegentijdse beschouwingen actueler dan ooit? Welke pennen bracht hij in beroering?

Met bijdragen van Coen Brummer, Maarten Colette, Paul De Hert, Bart De Wever, Jasper Doomen, Michael Funk Deckard, Michel Huysseune, Andreas Kinneging, Bart Jan Spruyt, Matthias Storme, Koen Vermeir en Jozef Waanders.


Het boek burke van Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette boeken - Burke
ISBN 9789057186240
PAGINA’S 300
VERSCHENEN 04-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Academic & Scientific publishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette