Andrea Camilleri - De dans van de meeuw

Andrea Camilleri (Sicilië, 1925) begon zijn carrière als theaterregisseur. Zo bracht hij onder anderen Beckett en Ionesco op het toneel. Pas op daaropvolgende leeftijd is hij romans en detectives gaan schrijven.

Van commissaris Montalbano, de Siciliaanse Maigret, zijn in Italië 3 miljoen exemplaren verkocht.

DE DANS VAN DE MEEUW is zijn vijftiende Montalbano.

Commissaris Montalbano moet op het strand voor zijn huis de akelige doodstrijd van een meeuw aanzien: een slecht voorteken. Hij krijgt het vreemde beeld maar niet uit zijn hoofd.

Een vakantie met Livia zou voor afleiding zorgen, maar die gaat niet door want Montalbano's rechterhand Fazio is verdwenen. Wat voor handel was die op het spoor? Is hij vermoord?

Een wanhopige zoektocht voert de commissaris van de haven naar een desolaat gebied met diepe, droge putten en twee lijken.

Montalbano wordt de Italiaanse Maigret genoemd. De stijl is even sober, de plot even geraffineerd. Maar Montalbano is beter omringd met opmerkelijke nevenfiguren, en er kan vaker gelachen worden. - Jeroen Beghin, Italibro


Het boek de dans van de meeuw van Andrea Camilleri is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Andrea Camilleri boeken - De dans van de meeuw
ISBN 9789076270999
PAGINA’S 262
VERSCHENEN 18-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Serena Libri
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,90
Bestel

Andere boeken van Andrea Camilleri