André Zandbelt - Het boek Spreuken

In een nieuwe toegankelijke vertaling en met onderscheiding van perikopen


Een nieuwe toegankelijke vertaling van het bijbelboek Spreuken.

"Als vertaler raakte ik onder de impressie van de lijfelijke taal in dit boek. Je proeft hoe ouders hun kinderen de geloofswijsheid op het lijf trachten te binden, het moet vlees en bloed worden in alle ledematen en organen. Hét voorbeeld is misschien 4,20-27. Geloven is met je hele lijf. En voor wie het van binnenuit kunnen beämen, gaan het daardoor letterlijk lijfspreuken worden. Jammer genoeg is de lijfelijke taal van het Hebreeuwse origineel te vaak wegvertaald en vervangen door abstracte woorden. Mij leek het juist een hulp om inzicht te krijgen in de teksten en ik besloot ze extra zichtbaar te maken in cursief. Want heel dikwijls markeren ze – of dragen ze bij aan – de literaire geleding van een tekst of perikoop."

Drs. André Zandbelt (1944) was werkzaam als geestelijk verzorger in het ziekenhuis. Van zijn hand verschenen verschenen eerder Belichting van het bijbelboek Jona (1987) en Belichting van het bijbelboek Habakuk (1990)


Het boek het boek spreuken van André Zandbelt is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


André Zandbelt boeken - Het boek Spreuken
ISBN 9789057871924
PAGINA’S 140
VERSCHENEN 18-01-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Merweboek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel