André Nollkaemper - Kern van het internationaal publiekrecht

Internationaal publiekrecht regelt wereldwijd de uit - oefening van publiek gezag teneinde gemeenschappelijke belangen te beschermen. Het houdt zich bezig met actuele problemen, zoals vrede en veiligheid, terrorisme, rechten van de mens en regulering van de internationale economie. Hoewel internationaal publiekrecht wereldwijde ambities heeft, is het ook van belang voor de dagelijkse praktijk in Nederland. Als gevolg van internationalisering en globalisering kan het in Nederland geldende recht niet meer worden begrepen zonder kennis van internationaal publiekrecht.

Dit boek biedt een inleiding in het internationaal publiekrecht. Het behandelt de belangrijkste algemene leerstukken, zoals rechtsvorming, verdragenrecht, recht van internationale organisaties (waaronder het recht van de Verenigde Naties), aansprakelijkheidsrecht, conflictbeslechting en doorwerking in de nationale rechtsorde. Ook behandelt het de belangrijkste materiële rechtsgebieden: rechten van de mens, vrede en veiligheid, regulering van de economie en duurzame ontwikkeling.

Deze nieuwe druk is geheel herzien in het licht van recente ontwikkelingen, waaronder de burgeroorlog in Syrië, de opkomst van ‘ISIL’, de vluchtelingenproblematiek in Europa, en nieuwe rechtspraak van internationale tribunalen.

Dit studieboek is geschreven ten behoeve van het bacheloronderwijs in het vak Internationaal Publiekrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels wordt het boek echter op een groot aantal juridische universitaire opleidingen gebruikt.


Het boek kern van het internationaal publiekrecht van André Nollkaemper is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 65,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


André Nollkaemper boeken - Kern van het internationaal publiekrecht
ISBN 9789462905689
VERSCHENEN 18-12-2018
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
65,50
Bestel