André de Boer - Mysteriën en lofzangen van God, kosmos, mens

Het godsplan verwerkelijken


Spirituele teksten bibliotheek 6

Dwaal niet langer in de periferie, maar ga leven vanuit

je diepste kern in de kracht van de universele gnosis

Wat is de bron van alle leven? Hoe kun je daar contact mee maken? Wat kun je doen om bezield te raken door een groots perspectief dat vreugde schenkt? Dergelijke vragen staan centraal in het eerste deel van dit boek. Ze worden belicht vanuit de rijke traditie van het Rozenkruis aan de hand van klassieke teksten die worden toegeschreven aan een legendarische Egyptische ingewijde: Hermes Trismegistus. Het tweede deel van dit boek bestaat uit 22 lofzangen uit de spirituele wereldliteratuur, waardoor je jezelf kunt laten inspireren.

Volgens de driemaal-grote Hermes dwaalt de mensheid omdat zij de onwetendheid als leidsman heeft aanvaard. In geschriften die aan hem worden toegeschreven, leert hij je hoe je kunt komen tot gnosis, tot innerlijk weten vanuit je diepste wezen. Dat is de basis waarop je kunt vernieuwen naar geest, ziel en persoonlijkheid. Daarbij gaat het om een veelomvattend vernieuwingsproces dat transfiguratie wordt genoemd.

De wijsheid van Hermes is een sublieme synthese van religie, filosofie en spiritualiteit, die voortvloeit uit een innerlijk aangeraakt zijn. Hermes verklaart dat God, de kosmos en de mens onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en legt uit wat dat betekent voor het leven van de mensen. Verdiep je in die bevrijdende levensvisie en onderzoek wat dat met je doet.

De vraag of God bestaat is niet zo belangrijk, want het is evident dat er een oerbron is waaruit alles voortkomt, die alles voedt en waartoe alles terugkeert. Veel belangrijker is de vraag of jij werkelijk bestaat. Het werkelijke in je – dat wil zeggen het onsterfelijke en goddelijke in je – slaapt misschien nog, maar het kan ontwaken en groeien als je in je dagelijkse leven een weg van spirituele bewustwording en vernieuwing gaat. Verken negen facetten van die universele inwijdingsweg, die al vele eeuwen bekend staat als ‘de weg der sterren’.

1. het goddelijke ervaren

2. dimensies onderscheiden

3. bewust waarnemen, denken en doen

4. esoterisch onderricht ontvangen

5. reinigingen realiseren

6. God lofprijzen

7. geestelijke krachten assimileren

8. de weg van de godsvrucht gaan

9. de gnosis verkondigen

Biblion

Recensie door E. Mutter

Gebaseerd op de oeroude teksten uit de hermetische traditie. Deze teksten zouden afkomstig zijn van de legendarische Egyptische ingewijde Hermes Trismegistus. Zijn teksten zouden een belangrijke hulp kunnen zijn voor de moderne mens die zoekt naar levensvernieuwing en levensvervulling.

Naarmate we wetenschappelijk steeds meer te weten zijn gekomen over het leven en over het mens-zijn, raken we steeds verder verwijderd van fundamentele vragen.Een interessante uitgave van Rozenkruis Pers.


Het boek mysteriën en lofzangen van god, kosmos, mens van André de Boer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


André de Boer boeken - Mysteriën en lofzangen van God, kosmos, mens
ISBN 9789067324663
PAGINA’S 247
VERSCHENEN 31-08-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Rozekruis Pers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van André de Boer