Alister Duke, Ger Luijten, Jan Teeuwisse - Liberté et tolérance

Een sculptuur van Willem van Oranje in Parijs; une sculpture de Guillaume d'Orange à Paris; a statue of William of Orange in Paris


Willem van Oranje (1533-1584) realiseerde zich in Parijs hoeveel vrijheid en verdraagzaamheid voor de Nederlanden en voor hemzelf betekenden. Die waarden heeft hij omarmd en uitgedragen, wat grote gevolgen heeft gehad voor de Nederlandse natie en voor hem persoonlijk. De Willem de Eerste herinneringsstichting, opgericht door Edgar Nordlohne, koos enkele jaren geleden de tuin van Hotel Turgot, huis van de Fondation Custodia, waar de verzameling van Frits Lugt wordt bewaard en beheerd, als een plaats om de herinnering aan Willem van Oranje levend te houden met een beeldhouwwerk.

De Nederlandse kunstenares Jet Schepp (geboren in 1940) kreeg de opdracht om deze sculptuur te verwezenlijken. De teksten geschreven ter gelegenheid van de inauguratie van dit beeld in september 2015, waarin stil wordt gestaan bij de

afkomst van de sleutelbegrippen vrijheid en tolerantie in het denken van de prins en de actualiteit ervan, zijn in deze drietalige uitgave gebundeld.


Het boek liberté et tolérance van Alister Duke, Ger Luijten, Jan Teeuwisse is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alister Duke, Ger Luijten, Jan Teeuwisse boeken - Liberté et tolérance
ISBN 9789068687064
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 26-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Thoth
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel