Alison Wolf - De XX factor

Zeventig miljoen vrouwen aan de top


Het verschil tussen mannen en hoogopgeleide vrouwen wordt met de dag kleiner. Miljoenen vrouwen wereldwijd besteden meer tijd aan de vergader- dan aan de keukentafel. Deze vrouwen zijn ijverig, ambitieus en genieten dezelfde privileges als hun mannelijke collega's. Ze werken langer en trouwen later - als ze überhaupt al trouwen. Ze vertegenwoordigen een bijzonder type werkende vrouw - de soort die niet alleen maar werkt voor het salaris, maar die eigenwaarde en plezier ontleent aan het werk dat ze doet.

Maar tegelijkertijd wordt het verschil tussen vrouwen onderling alleen maar groter. Tegenover elke carrièrevrouw staan vier vrouwen die zich schikken naar het traditionele rollenpatroon. Alison Wolf onderzoekt in dit onthullende boek hoe het feminisme heeft bijgedragen aan dit verschil, waarom hoogopgeleide vrouwen meer uur werken dan laagopgeleide vrouwen, waarom ze er een ander seksleven op nahouden en waarom het krijgen van kinderen op jonge leeftijd een goed idee is. Haar ideeën zijn verrassend en provocerend en gaan in tegen de heersende opinie van liberale en conservatieve media als ze spreken over 'het beste belang voor de vrouw'.


Het boek de xx factor van Alison Wolf is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 32,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alison Wolf boeken - De XX factor
ISBN 9789025435592
PAGINA’S 464
VERSCHENEN 28-05-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Atlas Contact
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
32,50
Bestel

Andere boeken van Alison Wolf