Alie Weerman - Professioneel inzetten van ervaringsdesk

Met ‘Professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid’ willen de auteurs informatie, inspiratie en inzicht geven over de ontwikkeling en implementatie van ervaringsdeskundigheid op het gebied van zorg en welzijn. Zij behandelen hierbij zowel het individuele niveau als het team- en organisatieniveau.

Ervaringsdeskundigen gebruiken hun eigen ervaringen met bijvoorbeeld beperking en uitsluiting bij de begeleiding en belangenbehartiging van mensen in verglijkbare situaties. Zij doen dat op verschillende manieren in verschillende functies en rollen. Hierbij gebruiken zij niet alleen hun eigen ervaringen, maar ook die van anderen. Ervaringskennis heeft daarom een individueel én collectief facet.

De auteurs van dit boek deden een actie-onderzoek met vijf grote zorgorganisaties waarbij ruimte werd gegeven aan zorgprofessionals om ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen en in te zetten. Dit boek beschrijft wat er vervolgens gebeurde. Welke innerlijke processen doen zich voor, hoe reageren cliënten en collega’s en welk beleid steunt of remt? Het boek is levendig opgemaakt met tekeningen, foto’s, verhalen, tips & trucs en opdrachten voor de praktijk en het onderwijs.

Dit boek is bruikbaar voor iedereen die vindt dat ervaringskennis en -deskundigheid waardevol zijn en goed benut moeten worden. Het is daarom geschikt voor zowel het hoger (beroeps) onderwijs als voor de beroepspraktijk.


Het boek professioneel inzetten van ervaringsdesk van Alie Weerman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alie Weerman boeken - Professioneel inzetten van ervaringsdesk
ISBN 9789024401451
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 15-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van Alie Weerman