Alice van der Pas - Aanmelding, onderzoek en de adviesfase

Waarom opeens twee delen van het handboek in één band? Omdat ze nu eenmaal bij elkaar horen: van het eerste telefoontje tot en met het laatste adviesgesprek.

Is dit niet al lang verouderd? Integendeel: niet alleen zijn beide boeken grondig herzien, voor het eerst vormen theorie en praktijk hier een geheel. Psychologie van ouderschap én Bufferdenken zijn beiden verwerkt in zowel praktijkleer als in de voorbeelden.

Maar gebeurt dit allemaal nog? Ja, en ook de aloude problemen zijn nog steeds aan de orde: Wie nodig je uit voor de intake? Voor onderzoek? Hoe plan je een adviesgesprek? Wie zijn daar bij? En: wie voert de adviesgesprekken?

In 1993 publiceerde dr. Alice van der Pas 'De Adviesfase' als eerst te verschijnen deel van het Handboek Methodische Ouderbegeleiding: puur praktijkbeschrijving omdat er nog geen theorie was. Die moest nog worden 'gemaakt'... Nu, ruim twintig jaar later, beschikt de beroepskracht die met ouders of kinderen werkt over een handboek dat zich compleet mag noemen: theorie en praktijk hebben elkaar gevonden.


Het boek aanmelding, onderzoek en de adviesfase van Alice van der Pas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alice van der Pas boeken - Aanmelding, onderzoek en de adviesfase
ISBN 9789088507366
VERSCHENEN 07-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP, Uitgeverij B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,90
Bestel

Andere boeken van Alice van der Pas