Alice Taatgen - Koninklijk Paleis Amsterdam

400 Jaar stadspaleis


Midden in de Gouden Eeuw bouwde Amsterdam een nieuw stadhuis, een 'Achtste Wereldwonder', dat een monument voor de vrede én voor de macht van de stad moest zijn.

De beroemde bouwmeester Jacob van Campen ontwierp een voor Hollandse begrippen buitengewoon monumentaal classicistisch gebouw, dat herinnerde aan de architectuur van de Grieken en Romeinen. Een gebouw als afspiegeling van Gods schepping. Een universum in het klein, symmetrisch en volmaakt. Van buiten en binnen werd het getooid met spectaculaire kunstwerken.

Sinds 1808 dient het meesterwerk van Van Campen als Koninklijk Paleis, eerst onder de Franse Koning Lodewijk Napoleon, die het liet inrichten met een van de grootste collecties empiremeubilair van Europa. Kort daarna werd het Paleis ter beschikking gesteld aan de Oranjevorsten. Tegenwoordig is het als officieel ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander het toneel van staatsbezoeken en ontvangsten, prijsuitreikingen en tentoonstellingen. Een groot deel van het jaar is het Koninklijk Paleis ook voor bezoek geopend.

Deze rijk geïllustreerde gids vertelt de geschiedenis van het Paleis en laat u het prachtige gebouw zien, zaal voor zaal, van de kelder naar de toren.


Het boek koninklijk paleis amsterdam van Alice Taatgen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 8,20 excl. verzendkosten.


Alice Taatgen boeken - Koninklijk Paleis Amsterdam
ISBN 9789462621299
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 12-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Waanders Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  8,20
Bestel

Andere boeken van Alice Taatgen