Alice de Groot, Gerda Nobel - Intervisie in het onderwijs

Een goudmijn


Intervisie in het onderwijs: Een goudmijn

Intervisie in het onderwijs: Een goudmijn is de opvolger van de intervisietopper Een pot met goud. Het was tijd voor een update. Uiteindelijk is het gewoon een heel nieuw boek geworden.

De titel: Een goudmijn is gebaseerd op de enthousiaste uitroep van een deelnemer aan een intervisiebijeenkomst. In dit boek wordt het enthousiasme zichtbaar en voelbaar. De factoren die het succes van een intervisietraject beïnvloeden, worden uiteengezet op een praktische manier. Met de beschreven werkvormen kan een intervisiegroep, al of niet begeleid door een intervisor zelfstandig aan de slag. De intervisor krijgt meer aandacht, aanwijzingen en reflectievragen om zich verder in deze rol te ontwikkelen. Het accent ligt vooral op de docent, in alle verschillende rollen die hij kan vervullen in de organisatie. Met dit boek kan iedereen verdieping en afwisseling in de intervisie teweeg brengen. Hierdoor wordt het aanwezige, vaak onzichtbare goud in een organisatie, sectie of team zichtbaar en positief inzetbaar gemaakt in het dagelijkse werk

Dit boek is:

* Voor iedereen te gebruiken, voor beginnende en gevorderde intervisiegroepen en intervisoren

* Variërend van turbo- advies tot en met reflectie

* Voorzien van aandachtspunten en valkuilen, voor de deelnemers én de intervisor

* Geordend per doelgroep

* Een praktijkboek, met 3 formats voor thematische intervisie, 3 inbrengformulieren voor de bijeenkomsten en 39 werkvormen

* Gericht op de dagelijkse praktijk van het onderwijs, maar makkelijk te vertalen naar andere sectoren.

Dit boek is o.a. bedoeld voor docenten, begeleiders, leidinggevenden, HRM'ers, lerarenopleiders, coaches, onderwijsconsultants en trainers.

Alice de Groot en Gerda Nobel hebben een werkleven-lange ervaring als docent / trainer / adviseur in met name het onderwijs en de gezondheidszorg. Zij geven supervisie, coaching en trainingen op het gebied van coachings- en managementvaardigheden, intervisie, persoonlijke effectiviteit, vitaliteitsmanagement, teambuilding, conflicthantering, enzovoort. Tevens begeleiden zij organisaties bij veranderingstrajecten. Zij zijn de auteurs van o.a. Een pot met Goud en de CoachingCards.

Gerda Nobel is mede-eigenaar van Vivace, een bureau voor Consulting, Training en Coaching.


Het boek intervisie in het onderwijs van Alice de Groot, Gerda Nobel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alice de Groot, Gerda Nobel boeken - Intervisie in het onderwijs
ISBN 9789077866443
PAGINA’S 229
VERSCHENEN 12-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ten Brink Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel