Alexandra Alink - Muzak in Drabbeldam

Muzak in Drabbeldam is het vervolg op Elfenstof in Drabbeldam.

Opnieuw heeft Annemarie niets in te brengen. Ze moet verplicht meedoen aan het Marius Muzakconcours, met Egbert nota bene.

Krijgt ze hulp van Elferia om dit te voorkomen?

Ontdek hoe het verder gaat met Annemarie en alle merkwaardige bewoners in Drabbeldam.

En hoe zit het met Elfenland?

Alexandra Alink legt in 'Muzak in Drabbeldam' het onbegrip van volwassenen voor kinderen opnieuw genadeloos bloot. Ze laat ook in deel 2 zien hoe het is wanneer er tegen je zin voor je wordt besloten en gesproken. De dialogen zijn geestig en geven een goede inkijk in het leven van alledag.

Opnieuw een leuk boek met veel humor en spanning.

Hebban.nl

Recensie door Annette Overvoorde

--Wat doe jij als je moeder al het moois weer is vergeten en het elfje weer voor de deur staat? Gewoon opendoen, toch?--

Over het verhaal:

Muzak in Drabbeldam gaat verder, waar Elfenstof in Drabbeldam ophoud. Na het spannende einde van deel 1, krijgen de ouders van Annemarie een heel pakket kregen van de lokale buurtsuper. Dit was vanwege de heldendaad. Maar helaas zijn de strenge ouders van Annemarie deze aantrekkelijke momenten snel vergeten. Maken haar 2 broertjes weer veel kabaal en en zit ze veel alleen op haar kamer. D'r ouders hebben er niets van geleerd en zijn nog net zo onaardig. Er wordt nog steeds niet naar haar geluisterd. Annemarie vindt dit natuurlijk erg jammer en droomt van het elfje Elferia. En wacht met smart op haar. Waar is ze toch?

Ondertussen wordt er op school een Marius Muzakconcour gehouden. Het Muzakconcour bestaat nu 75 jaar en dus wordt dit extra feestelijk. Annemarie wordt gekoppeld aan Egbert om zo samen een mooi lied te gaan zingen. Ze heeft daar compleet geen zin in. Natuurlijk komt het elfje ook weer langs bij Annemarie. Hoe dit afloopt, lees je in "Muzak in Drabbeldam".

{ "Het was druilerig weer. Treurig keek Annemarie naar buiten , hoe de regen tegen haar raam tikte. Het was alweer de zoveelste keer dat ze op haar kamer zat. En de laatste tijd weer steeds vaker."}

Prachtig vervolg op Elfenstof in Drabbeldam

De cover zier er mooi en kleurrijk uit. De titel geeft het thema aan. De hoofdstukken zijn korter dan in het eerdere deel. Opnieuw komen leuke namen voorbij: meneer Drilbui is weer van de partij, en we lezen over mevrouw Gluurburen en Keffer de hond.

Alexandra Alink schreef hiermee een mooi vervolg in de Drabbeldam-reeks. Opnieuw lezen we over Annemarie, over haar ouders die totaal niet naar haar luisteren en over de gevolgen hiervan. Helaas geeft Annemarie ook niet echt aan, dat ze iets niet wil. En zit daarom veel op haar kamer. Als haar moeder iets leuks heeft bedacht, gaat zij gelaten met Egbert de muziek oefenen, van het Spruitenlied, terwijl ze dit eigenlijk niet wil. De hulp komt weer uit een kleine hoek ingevlogen. En dit keer komt ook de liefde voorbij. Het elfje Elferia vertelt nu wat meer over Elfenland, wat een superleuk einde geeft.

Waardering

Op nieuw genoten, het boek krijgt 4 sterren.


Het boek muzak in drabbeldam van Alexandra Alink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Alexandra Alink boeken - Muzak in Drabbeldam
ISBN 9789082683417
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 20-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER BOOK2B
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,95
Bestel

Andere boeken van Alexandra Alink