Albert Althuis - Witte ballonnen tegen een blauwe lucht

In de jaren 2010 tot en met 2018 verscheen ongeveer maandelijks een column in Christelijk Weekblad (het christelijk opinieblad van Nederland), onder de titel Verbeelding. Iets uit de kunst was aanleiding om in verband te brengen met christelijke religie.

Bij elke column maakte Brigida Almeida een illustratie. Op haar eigen manier vulde ze de gedachten van de column aan en borduurde er op voort. Zo versterkten beeld en woord elkaar.

In dit boek zijn de columns gebundeld. Tal van plaatsen komen voorbij: Venetië, Rome, Workum, Dokkum, Zwolle en Bergen-Belsen. Genoemd worden schrijvers, schilders, beeldhouwers en zangers als Joe Cocker, Sting en Cecilia Bartoli. Begrippen die ter sprake komen: genieten, verantwoordelijkheid, liefde, leven en dood.

Het thema ‘wonen’ komt met enige regelmaat aan de orde. En het verlangen naar inzicht in het leven komt nogal eens voorbij. Net als het verlangen naar het goede en het aantrekkelijke. Maar hoe verschillend ze ook zijn, elke column is een kleine zoektocht naar de ‘zachte krachten’.

Drs. Albert Althuis (1941) werkte eerst als docent godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming in het voortgezet onderwijs. Later was hij hbo-docent aan de Opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van de Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Hij publiceerde meerdere boeken waaronder in 2014 'Nieuwe woorden bij een oud verhaal, een eigentijdse kijk op christelijke religie'. (www.albertalthuis.nl)

Brigida Almeida (1962) is illustrator, vertaler van een verhaal door een tekening. ‘Soms teken ik voor mezelf, lijnen en kleur op papier. Soms is de boodschap van een verhaal duidelijk te illustreren. Bij deze columns heb ik me laten inspireren door de sfeer en ik heb dat wat me raakte proberen te vangen in de tekening en in mijn kleurgebruik.’


Het boek witte ballonnen tegen een blauwe lucht van Albert Althuis is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Albert Althuis boeken - Witte ballonnen tegen een blauwe lucht
ISBN 9789492421685
PAGINA’S 172
VERSCHENEN 19-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Warven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel