- Agogiek voor gezondheidszorg en verpleegkunde

Vrij vertaald is "agogiek" het begeleiden van mensen. Verpleegkundigen hebben daar bijna elke dag mee te maken, vooral met andragogie: het begeleiden van volwassen mensen. Daarover was opmerkelijk genoeg nauwelijks literatuur beschikbaar voor studenten aan de hogere beroepsopleiding voor verpleegkundigen, totdat dit boek verscheen.

Agogiek voor gezondheidszorg en verpleegkunde behandelt de agogiek voornamelijk op microniveau, dus met betrekking tot directe hulpverlening aan individuen en groepen. De theorie in het boek is verrijkt met cases en voorbeelden uit de gezondheidszorg, in het bijzonder uit de verpleegkundige beroepspraktijk. Hiermee maken de auteurs duidelijk hoe agogisch werk zowel curatief als preventief kan worden ingezet. Mede doordat aan elk hoofdstuk studieopdrachten zijn toegevoegd, kunnen studenten de leerstof gebruiken bij de beoordeling van hun eigen handelen.

In deze vierde, herziene druk is de algehele opzet, die in de onderwijspraktijk goed blijkt te voldoen, onveranderd gebleven. Wel is de leesbaarheid verbeterd.


Het boek agogiek voor gezondheidszorg en verpleegkunde is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 45,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Agogiek voor gezondheidszorg en verpleegkunde
ISBN 9789031345212
PAGINA’S 362
VERSCHENEN 19-05-2005
DRUK 4e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
45,95
Bestel