Adriana van Lotringen - Vreugde geeft vleugels

Adriana van Lotringen

Vreugde geeft vleugels

Vreugde onderscheidt zich van geluk en plezier. Plezier is vluchtig, geluk is niet altijd constant, maar vreugde kun je innerlijk beleven, al is het maar een kort moment. Ook in situaties van verdriet of onrust ontstaan er soms ineens momenten van vreugde.

Steunend op haar eigen levenservaring en beroep laat Adriana van Lotringen in dit boek zien dat vreugde om een bepaalde levensinstelling vraagt. Deze levenshouding kun je bij jezelf bewust ontwikkelen met moed, volharding en verwondering.

In korte goed leesbare hoofdstukken bespreekt de schrijfster meditatief en filosoferend de weg van de vreugde door alle levensgebeurtenissen heen. Zij gaat daarbij actuele problemen zoals overconsumptie, pesten en het omgaan met vrijheid van meningsuiting niet uit de weg. Korte poëtische citaten uit eigen werk en dat van anderen geven haar betoog een verdiepend karakter.

Adriana (Jannie) van Lotringen is moraaltheologe. Ze schrijft met regelmaat artikelen op het gebied van spiritualiteit. Zij publiceerde eerder Waarom ik naar je verlang (Leuven 2008).


Het boek vreugde geeft vleugels van Adriana van Lotringen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Adriana van Lotringen boeken - Vreugde geeft vleugels
ISBN 9789089722881
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 26-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel