Adriaan in 't Groen - Tijdsbeelden Hoger Onderwijs

Portret Willy van Lieshout


Biografieën geven een inkijk in maatschappelijke ontwikkelingen 'van binnenuit'. Deze biografie van het werk van Willy van Lieshout geeft zo wisselende tijdsbeelden van het onderwijs sinds de jaren dertig van de vorige eeuw.

Na de Tweede Wereldoorlog ontstaan er nieuwe vragen. Zoveel mogelijk onderwijs voor iedereen. Er is optimisme over de 'kunsten' van de wetenschap. Universiteiten en hogescholen staan aan de frontlinie van maatschappelijke ontwikkelingen. Het zijn woelige tijden. Politici treden aan, dan weer terug. Soms maakt partijkleur verschil, soms ook niet. Continuïteit en discontinuïteit wisselen elkaar raadselachtig af. Dit zien we ook in de levensloop van Willy van Lieshout. Hij is daar waar onze interesse ligt: leraar bij de Lagere Technische School in Maastricht, ontwikkelaar van grote hogescholen, oprichter van de HBO-Raad van hogescholen, voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen, voorzitter van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU), adviseur van onderwijsministers als Cals, Deetman en Ritzen, denker over de middenschool, het beroepsonderwijs, onderwijstelevisie en wat al niet meer. Hij werkt samen met Frits Philips en kardinaal Simonis. Willy van Lieshout en de schrijver van deze biografie, Adriaan in 't Groen, delen hun ervaringen van vijftig jaar.

Spanning, succes, mislukking, nieuwe inzichten. Zo lezen we dat hogescholen en universiteiten door hun verschillende afkomst andere perspectieven zien. Wat in Nederland als norm wordt gezien, wijkt af met het buitenland. Deze biografie is voor iedereen die wil weten waarom ons hoger onderwijs de vorm heeft gekregen die we kennen, waarom er hogescholen zijn, hoe achter de schermen onderwijsbeleid ontstaat. Voor iedereen die inzicht wil krijgen in de haat-liefde-relatie van hogescholen, universiteiten en de Nederlandse staat.


Het boek tijdsbeelden hoger onderwijs van Adriaan in 't Groen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Adriaan in 't Groen boeken - Tijdsbeelden Hoger Onderwijs
ISBN 9789463011426
PAGINA’S 88
VERSCHENEN 23-02-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel

Andere boeken van Adriaan in 't Groen