Ad Nouws - Mentale kwetsbaarheid door Parkinson

Mentale kwetsbaarheid door parkinson

Zo'n 200 jaar geleden beschreef huisarts James Parkinson mensen met een een trillende hand, arm of been. Mensen die voorovergebogen heel erg traag liepen of juist heel erg snel. Uiterlijke kenmerken die sindsdien worden gezien als dé symptomen van parkinson.

Wat hij niet zag waren de innerlijke veranderingen: soms vreemd, het willen dat begint te haperen waardoor dingen niet gebeuren ook al wil je ze graag, de gevoeligheid voor druk (stress) die veel groter wordt, het gevoelsleven dat

alle kanten opgaat, van ontspannen naar nerveus, angstig en somber zonder duidelijke reden en, last but not least, het mono worden, geen dingen tegelijk meer kunnen denken en doen waardoor het alledaagse leven al snel gecompliceerd

wordt. En dat alles tegen de achtergrond van een wisselende vitaliteit, het On- en Off-zijn: het ene moment ben je vitaal, het volgende moment is dat helemaal over.

Psycholoog Ad Nouws sprak de voorbije twintig jaar honderden mensen met de ziekte van Parkinson over hun ervaringen. Dat waren lange, diepgravende gesprekken, vaak ook met de partners. De weerslag van dit alles vind je in dit boek; het parkinsonverhaal is nu compleet. Voor iedereen een bron van inspiratie om zo goed mogelijk met de ziekte te leren omgaan.


Het boek mentale kwetsbaarheid door parkinson van Ad Nouws is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ad Nouws boeken - Mentale kwetsbaarheid door Parkinson
ISBN 9789491549960
VERSCHENEN 17-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Poiesz Uitgevers BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,95
Bestel

Andere boeken van Ad Nouws