Ad de Bruijne, Hans Burger - TU-bezinningsreeks Gereformeerde hermeneutiek vandaag

Theologische perspectieven


In deze bundel geven docenten van de Theologische Universiteit in Kampen hun kijk op hermeneutiek. Ging het bij hermeneutiek vroeger alleen om het uitleggen en toepassen van de Bijbel, tegenwoordig omvat hermeneutiek meer. Wat betekent de Bijbel? Maar ook: wie is God, wie ben ik en wat is mijn wereld in het licht van de Bijbel?

Overal verstaan en interpreteren we. In deze bundel wordt hermeneutiek breed opgevat, als kritische bezinning op verstaansprocessen. Daarom gaat hermeneutiek ook over godsbeeld, zelfbeeld en wereldbeeld. Dit levert een scala aan perspectieven op, met in het slothoofdstuk een beweging terug naar de gereformeerde theologiebeoefening. Want ook in de theologie zelf gaat het om één grote hermeneutische beweging, die dienstbaar wil zijn aan een door de Geest geheiligd verstaan.

Gereformeerde hermeneutiek vandaag, deel 18 uit de TU-Bezinningsreeks, staat onder redactie van Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit) en Hans Burger (universitair docent systematische theologie).


Het boek tu-bezinningsreeks gereformeerde hermeneutiek vandaag van Ad de Bruijne, Hans Burger is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ad de Bruijne, Hans Burger boeken - TU-bezinningsreeks Gereformeerde hermeneutiek vandaag
ISBN 9789055605330
PAGINA’S 284
VERSCHENEN 04-08-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Vuurbaak
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel