Aad Kamsteeg - Ooggetuige in Israel

Joden en Palastijnen


Is er toekomst voor de bedreigde natie Israël?

Wat beweegt Joden en Palestijnen?

Is er een vreedzaam samenleven tussen hen mogelijk?

Journalist Aad Kamsteeg en fotograaf Tjerk S. de Vries reisden recent door Israël, spraken met mensen uit de politiek en met de man en vrouw in de straat, met Joden en Palestijnen, met orthodoxe rabbijnen en Messiasbelijdende Joden, met bewoners van Joodse nederzettingen, Druzen en Israëlische Arabieren. Steeds proberen ze in de schoenen van hun gesprekspartners te gaan staan.

In hun verhalen proeft de lezer een eerlijk beeld van de verscheurde maatschappij. Een overzichtelijk beeld ook, al is de situatie bijzonder complex. Ze brengen een veelheid van persoonlijke ervaringen, gezichtspunten en opvattingen steeds in verband met het grotere geheel.

Een indringende kennismaking met een maatschappij die voortdurend staat voor de pijnlijke vraag of zij steeds verder verscheurd raakt en economisch en sociaal in een afgrond wegzinkt of dat shaloom en salam nog eens in elkaar zullen overvloeien.

Aad Kamsteeg studeerde politicologie en deed als buitenland commentator voor het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep veel internationale ervaring op. Hij was regelmatig in Israël en reisde meermalen naar Arabische landen. Hij schreef verschillende boeken over zowel politieke als godsdienstige thema's.

Tjerk S. de Vries is van huis uit fotograaf. Hij studeerde aan de Ned. Fotovakschool, was journalist en vervolgens hoofd communicatie en fondsenwerving van een zendings- en ontwikkelingsorganisatie. Hij maakte in vele landen (foto)reportages en publiceert in tijdschriften en boeken.


Het boek ooggetuige in israel van Aad Kamsteeg is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Aad Kamsteeg boeken - Ooggetuige in Israel
ISBN 9789058815453
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 01-04-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Drukkerij Buijten en Schipperheijn B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,90
Bestel

Andere boeken van Aad Kamsteeg