Boeken over waargebeurde verhalen

 • Jean Marc Gaspard Itard boeken
  Jean Marc Gaspard Itard - De wilde jongen uit de Aveyron

  Rond het jaar 1800 wordt in de Zuid-Franse bossen een wilde jongen van ongeveer tien jaar oud gevangen. Hij heeft jarenlang alleen in de bossen rondgezworven en hield zichzelf in leven met kastanjes, eikels en rauwe aardappels. De jongen kan niet spreken en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Shanoa Vos boeken
  Shanoa Vos - You've got a new match

  Een boek over vreemdgaan, liefde avontuur en seks. In 2013 dook ik als 21-jarig meisje in de online dating wereld van Tinder. Als mensen mij zagen vegen over mijn telefoonscherm zeiden ze vaak met een afkeurende blik: ''Doe je ook aan Tinder?! Wat moet je daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - De steenrode jas

  Dit grotendeels autobiografisch verhaal neemt de lezer mee naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het jongetje Hennie, krijgt te maken met huiselijk geweld, voogdij en uithuisplaatsing in kindertehuizen. Hierdoor komt hij van de regen in de drup. Door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • J. Kranendonk-Gijssen boeken
  J. Kranendonk-Gijssen - Stromen van zegen

  ‘Als Koning Jezus vandaag zou terugkomen en Hij zou miljoenen mensen aantre en die nog nooit van het Evangelie gehoord hebben … welk antwoord zou ik Hem dan kunnen geven?’ Met deze vraag in zijn hart wordt James Fraser (1886) als zendeling uitgezonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Chafik Chnachi, Yvonne de Haan boeken
  Chafik Chnachi, Yvonne de Haan - #Alarmbellen

  Chafik Chnachi overleefde de schipholbrand van 2005.Alarmbellen vertelt het indrukwekkende verhaal van de in Marokko geboren Chafik Chnachi. Getekend door de Schipholbrand, een brand op Schiphol-Oost waarbij elf celbewoners, in afwachting van hun uitzetting,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Irma Puschnigg boeken
  Irma Puschnigg - Ontheemd

  In deze autobiografie geeft een kijkje in haar levensgeschiedenis. Haar levenservaringen zullen de lezer af en toe ongetwijfeld een traantje doen wegpinken. Onderwerpen als opgroeien bij pleegouders, emotionele mishandeling, gepest worden, stukgelopen relaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pascal van Nuffel boeken
  Pascal van Nuffel - Via de lens naar het hart

  Met dit boek neemt Pascal u mee in de wereld van de interventiejournalistiek, of hoe reportages vaak via de lens tot in ons hart doordringen. De reportages in dit boek gaan over de zaken die hem voor altijd zullen bijblijven. Maar ook over de mensen die hij,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mingfang Wang boeken
  Mingfang Wang - Tijgerkop

  Wat gaat er schuil achter de bescheiden lach van de Nederlandse Chinees? Twaalf jaar lang was Mingfang Wang (1974) eigenaar van het restaurant dat eigenlijk voor haar broertje bestemd was. Iedereen die bij haar kwam eten, of afhalen, werd hartelijk ontvangen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Hans Suur Maj Zonneveld boeken
  Hans Suur Maj Zonneveld - Van wethouder naar sjamaan

  Als kind werd Hans Suur Maj Zonneveld vaak niet begrepen, omdat hij wezentjes waarnam en gevoelens had, die anderen niet zagen of hadden. Zijn omgeving ontkende de wereld die hij zag en daarmee ontkenden ze hem. Het veroorzaakte een diepe pijn en die speelde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Josephine Rozenberg boeken
  Josephine Rozenberg - Het dekentje van Diana

  Tussen wal en schip. Tussen twee landen, families en culturen. Ook in tijdelijk werk hoorde ze er vaak net niet helemaal bij. Maar omdat ze vond dat ze het waard was greep ze iedere kans op verbetering aan. Met haar verhaal laat Diana zien hoe op die manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hylke Krikke boeken
  Hylke Krikke - Hoe een Fries in de hel van de Colombiaanse gevangenis belandt

  HOE EEN FRIES IN DE HEL VAN DE COLOMBIAANSE GEVANGENIS BELANDT Het bijzondere verhaal van iemand die begint als reisleider in Latijns-Amerika, één van de grootste wisselkantoren van Colombia opzet en uiteindelijk belandt in een van de meest beruchte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jos Rombouts boeken
  Jos Rombouts - Hoe krijg ik een stereo-tactische operatie in mijn eigenzinnige brein.

  Dit boek is een autobiografisch werk van de auteur die zelf Parkinsonpatiënt is. Lees zijn ervaring met valkuilen, onbegrip, desinteresse, kortom de hele levenswandel wat hij op zijn weg tegen kwam om een DBS operatie voor elkaar te krijgen in zijn hersenen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Kees Kuiken boeken
  Kees Kuiken - Dat beloof ik

  Hij leerde zichzelf Chinees en was 35 jaar gerechtstolk en vertaler. Dr. Kees Kuiken (Leeuwarden 1954), tegenwoordig historicus, vertelt vlot en geestig over zijn werk tussen twee culturen - en top-striptekenaar Mr. Jesse ('De Rechter') van Muylwijck liet zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jannie Kranendonk-Gijssen boeken
  Jannie Kranendonk-Gijssen - Voor niemand bang

  Dit boek gaat over een van de belangrijkste voorlopers van de Reformatie. John Wycliffe (1324) ontdekt tijdens zijn studie theologie dat de Bijbel een goudmijn is. Maar juist in de kerk zijn er zo veel dingen die niet overeenkomen met wat er in Gods Woord… (Harde kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Rosalind Goforth boeken
  Rosalind Goforth - Verhoorde gebeden

  ‘Niets is te groot voor Gods macht en niets is te klein voor Zijn liefde.’ De zendelingen Jonathan en Rosalind Goforth wonen met hun opgroeiende kinderen in de Chinese provincie Henan (1888-1934). De moeitevolle levensomstandigheden waarin ze zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Binal boeken
  Binal - De verslindende bloem

  Automatisering en gebruiker. Het zou te ver voeren hier de enorme voordelen (gemakken) van automatisering aan te halen. Daarbij gaat het om: snelheid bij uitwisselen van informatie, punctualiteit, veiligheid, ontwikkeling en veel meer.Helaas krijgen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Huib de Vries boeken
  Huib de Vries - Van de wierook naar het Woord

  In dit boek komen mensen aan het woord die de Rooms- Katholieke Kerk van binnenuit kennen. Na een kortere of langere periode van twijfel namen ze afscheid van de heilige Moederkerk. Hun getuigenissen bieden inzicht in de roomskatholieke denkwijze en cultuur en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hans Verstraaten boeken
  Hans Verstraaten - DE ONHANDIGSTE MAN VAN NEDERLAND

  Al sinds jaar en dag publiceert bladenmaker Hans Verstraaten iedere week een column in Libelle, Nederlandse oudste vrouwenblad en nog steeds met de hoogste oplage. Elke column is een sitcom op papier; doorgaans loopt een kleine gebeurtenis uit de hand,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Derk Bolt boeken
  Derk Bolt - Ontvoerd. Het complete verhaal

  'Hij stopt, pakt een pistool uit z'n broeksband en richt op ons. We schreeuwen om het hardst "No, no, no!" Ik hoop vurig dat hij niet durft te schieten of dat op z'n minst de kogels hun doel zullen missen. Maar er klinkt geen schot. Alleen m'n hart bonkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mariette Middelbeek boeken
  Mariette Middelbeek - De weg terug

  Als professionele terugkeerorganisatie voert de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) het terugkeerbeleid uit. De DT&V regisseert het vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Samen met andere overheidsdiensten en maatschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Lotte Valentijn boeken
  Lotte Valentijn - Onder controle - mijn verhaal over leven met het BRCA-gen

  Tweeënhalf jaar geleden was het, dat ik bij mijn moeder aan de keukentafel zat, luisterend naar een vaag verhaal over een nichtje met een of ander gen. Het BRCA-gen, om precies te zijn. Ik wist niet wat ik hoorde, bestaat er een gen dat ervoor zorgt dat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • R.J.C. Driessen boeken
  R.J.C. Driessen - "Liebe Frau L"

  Alles begon met mijn arrestatie op Schiphol, juli 2014, naar aanleiding van mijn 40-jarige "kunst­vervalsers" loopbaan, met als hoogte- punt de zgn. "Giacometti" ­affaire waarin ik als hoofdverdachte gezien werd en men mij "bedrog" ten laste legde. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Johan Hottinga boeken
  Johan Hottinga - Indonesië vanuit Zee

  Indonesië vanuit Zee is een boeiend ooggetuigenverslag van een minder bekend stukje Vaderlandse geschiedenis: de activiteiten van de Nederlandse Marine in Nederlands Indië in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog, een roerige tijd. Johan Hottinga… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Kus Jes - De gevaarlijke afslag die Anorexia heet

  Anorexia, een afslag die je beter niet kunt nemen...maar als je eenmaal verstrikt bent geraakt in de allesoverheersende gedachten van gewicht verliezen, is er vaak geen houden meer aan. De vijftienjarige Jessie had ze, die gedachten. Het begon onschuldig, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Niets is wat het lijkt

  'Niets is wat het lijkt' is het logische en noodzakelijke vervolg op mijn eerder verschenen boek 'Gevangen in een kille omgeving' (ISBN 978- 90 -9029394-3).In 'Niets is wat het lijkt' heb ik uitvoerig beschreven hoe ik de ene na de andere hindernis heb moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50